Is uw woning onderdeel van een Vereniging van Eigenaren? Ook dan valt er een flinke energiewinst te behalen! De VvE beheert het gemeenschappelijk eigendom van het gebouw, zoals het dak, de gevels en het trappenhuis. Een VvE kan er voor kiezen om te sparen voor duurzame investeringen. Bijvoorbeeld zonnepanelen waarmee u samen enerige kunt opwekken. Of de gevels laten isoleren. Zo verbetert u niet alleen uw woning, het kan u maandelijks ook een fikse besparing opleveren!

VvEbesparen

Gratis Energieadvies voor VvE's

Wilt u weten hoe uw gebouw er voor staat en wat de besparingskansen zijn? De gemeente Groningen biedt onder bepaalde voorwaarden een gratis energiescan aan VvE's in de stad Groningen. Deze wordt opgesteld door een gecertificeerd energieadviseur. De scan geeft inzicht in de huidige staat van het gebouw én in de mogelijke energiemaatregelen, inclusief de kosten en baten. Zo weet u direct wat de mogelijkheden voor uw VvE zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Energieloket Groningen

U kunt zich ook direct aanmelden voor een gratis Energie Advies door een vragenlijst in te vullen van het Energieloket Groningen. Klik hier om direct naar de vragenlijst te gaan.

Voorwaarden

  • Er is een VvE-bestuur en dat bestuur is op de hoogte van de energiescan.
  • Het VvE-complex is voor het jaar 2000 gebouwd. Complexen van vóór 1980 krijgen voorrang.
  • VvE's met gemengd bezit (dus ook corporatiewoningen) komen niet in aanmerking voor de gratis scan. De energiescan is namelijk bedoeld voor individuele particuliere woningeigenaren die samen een VvE vormen.