Per 1 juli 2016 volgen er een aantal aanpassingen die er voor moeten zorgen dat de STEP-regeling weer toegankelijker wordt.  De nieuwe STEP-regeling is 31 mei j.l. in de Staatscourant gepubliceerd.

De belangrijkste wijzigingen zetten we hier op een rij:

  • Verhoging van subsidiebedragen voor alle categorieën.
  • Subsidies voor renovaties die verder gaan dan een Energie-Index van 1,20 ofwel het oude energielabel A.
  • Verlaging van de minimale verbetering van 3 naar 2 Energie-Indexklassen voor bepaalde categorieën (van indexreeks C naar A komt straks ook voor STEP in aanmerking).
  • Verlenging van de looptijd met 1 jaar tot en met 2018.

Nieuwe subsidie mogelijkheden
Dit betekent dat projecten die voorheen niet voor subsidie in aanmerking kwamen, omdat er niet voldoende labelstappen werden gemaakt, mogelijk per 1 juli wel subsidiabel zijn. Bovendien is er extra geld beschikbaar voor projecten met een hoge duurzame ambitie, bijvoorbeeld woningen waar gerenoveerd wordt naar het niveau van nul-op-de-meter of energieneutraal.

Geoptimaliseerd organisatieproces met een onlineplanapplicatie en Whats App
Door onregelmatigheden in 2015 zijn de eisen die aan de opnames gesteld worden aangescherpt. Invent heeft hiertoe een strak proces opgezet. Hierbij wordt een planapplicatie ingezet waarbij de huurders voor de woningbezoeken online afspraken maken of kunnen verplaatsen. Ook kunnen huurders desgewenst rechtstreeks met de planning communiceren via Whats App.

Extra mogelijkheden voor woningcorporaties
De aangekondigde wijzigingen vergroten de mogelijkheid voor woningcorporaties om gebruik te kunnen maken van de STEP-regeling. Het biedt de kans om de renovatiewerkzaamheden een extra impuls te geven en op die manier aan de eisen van het Energieakkoord te voldoen. Er is op dit moment nog een resterend budget van bijna € 330 miljoen.

STEP aanvragen
Om een goede organisatie te waarborgen verzoeken we om complexen waarvoor u voor STEP wilt aanvragen tijdig bij ons aan te melden. Zo kunnen we vroegtijdig anticiperen op de planning en u zo nodig ondersteunen met het doorrekenen van verbetervarianten, een virtuele energienota of installatietechnische dan wel bouwfysische adviezen.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via 0593-541045 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..