Voor 2017 is het budget van de Energie-investeringsaftrek (EIA) gestegen van €161 miljoen naar €166 miljoen.

Daarnaast is de minimaal vereiste energiebesparing voor bedrijfsgebouwen, processen en transportmiddelen verruimd. Hierdoor komen meer investeringen in aanmerkingen voor deze regeling, waaronder meer projecten met een langere terugverdientijd. Dit moedigt de energiebesparing verder aan.

Andere wijzigingen binnen de EIA zijn:

  • Verruiming benutting van afvalwarmte
  • Nieuwe innovatieve koeling voor datacentra
  • Verruiming voor investeringen die zijn gemoeid met de aansluiting op het elektriciteitsnet voor grootschalige zonnepaneleninstallaties

5miljoenEnergielijst
Bedrijven die investeren in energiezuinige technieken die op de Energielijst staan, kunnen tot ruim 55% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Technieken die niet op de Energielijst staan, kunnen ook worden aangemeld voor de EIA onder een generieke code. De techniek wordt onder andere getoetst op energiebesparing. Met de EIA wil het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met het ministerie van Financiën een impuls geven aan energiebesparing en duurzame, economische groei.

Wilt u meer weten over de EIA en de mogelijkheden hiervan voor uw eigen organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Bron: www.Duurzaamgebouwd.nl