Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 7696

Op 4 maart 2015, onder toeziend oog van onder andere lid van Gedeputeerde Staten Yvonne van Mastrigt (PvdA), Elzo Edens (algemeen directeur Leger des Heils Noord),

en Roelof Schuiling (directeur Natuur en Milieufederatie Groningen), heeft Invent als Energiecoach van de Cleancampagne de eerste vestiging van het Leger des Heils onderzocht op energiebesparende maatregelen.


Logo CleanCampagne

 

Op verzoek van de Provincie wordt het energieverbruik van vijf jeugdzorginstellingen doorgelicht. Daarnaast stelt de Provincie een bedrag beschikbaar voor deze instellingen om een aantal aanbevolen energiebesparende maatregelen door te voeren. De CleanCampagne is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Groningen en valt onder het uitvoeringsprogramma van de Energy Valley Topclub.

De jeugdzorginstellingen krijgen de scan aangeboden in verband met de overdracht van de jeugdzorg van de Provincie naar de gemeenten. De instellingen die worden doorgelicht zijn Jeugdbescherming Noord (voorheen Bureau Jeugdzorg), Elker, Leger des Heils Noord, MJD, Pleegwijzer en ZorgBelang.

 

CleanCampagne

De CleanCampagne stimuleert bedrijven en instellingen in het nemen van energiebesparende maatregelen. Via een scan wordt de organisatie doorgelicht om te achterhalen waar de grote besparingskansen liggen. Invent maakt vervolgens, samen met de instelling, een plan om de aanbevelingen in de praktijk te brengen. Vervolgens worden SLIM-consortia ingeschakeld om de maatregelen uit te voeren. SLIM-consortia zijn samenwerkingsverbanden, georganiseerd door het MKB, die samenwerken om gebouwen energiezuiniger te maken.


Lees het gehele nieuwsbericht over de Invent Energiescan op de website van de Natuur en Milieufederatie Groningen.