Woningeigenaren krijgen voorlopig energielabel van de overheid

Woningeigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen binnenkort of hebben onlangs van de overheid een voorlopig energielabel ontvangen.

Het voorlopige label is gebaseerd op gegevens als woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Het voorlopige energielabel is een inschatting.

Uw voorlopige Energielabel inzien

Het voorlopig energielabel dat huiseigenaren toegestuurd krijgen, is gebaseerd op een aantal reeds bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Op de website www.energielabelatlas.nl kunt u het energielabel van uw woning bekijken.

Bekijk uw voorlopige energielabel:


Energielabelatlas

Onlangs energiebesparende maatregelen uitgevoerd?

Misschien heeft u inmiddels uw vloer, muur of dak laten isoleren of zonnepanelen laten installeren. Dit kunt u aangeven als u het voorlopige energielabel omzet in een definitief label. U kunt een definitief energielabel aanvragen via: www.energielabelvoorwoningen.nl . Na het toevoegen van uw aanvullende gegevens en het uploaden van bewijsmateriaal zal de informatie worden beoordeeld door een onafhankelijke deskundige. U gaat dan op zoek naar een adviseur van Invent. Wij maken hierna uw voorlopige energielabel definitief voor € 15,00. inclusief btw. Bij een adviseur van Invent kunt u erop vertrouwen dat de gegevens van uw woning niet worden doorgespeeld aan andere partijen.

Waarom een energielabel?

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Een energielabel is wettelijk verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van woningen. De zuinigheidsklasse van een gebouw wordt in het label aangeduid met een letter: A is het zuinigst en G het minst zuinig.

In de toekomst energie besparen?

Gaat u misschien energiebesparende maatregelen treffen of bent u op zoek naar advies hoe u dit het best kunt aanpakken? Ook dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie.

Wilt u meer weten over het definitief maken van uw energielabel?

Neem voor meer informatie over het definitef maken van uw energielabel contact met ons op.

 

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant