In te veel nieuwbouwwoningen doet het ventilatiesysteem niet wat het moet doen. Dat komt doordat installateurs, aannemers en bewoners een andere taal spreken. Op de lange weg tussen ontwerp en gebruik doen zich veel miscommunicatie, onwetendheid en onvolkomenheden voor.

Het resultaat is comfortverlies en een slechte luchtkwaliteit. Nergens voor nodig oordeelt een grote groep experts, afkomstig uit de bouwwereld, de ventilatiebranche, de advieswereld, de corporatiesector en belangenvertegenwoordigers van bewoners. De groep is bij elkaar gehaald op initiatief van het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB). De conclusie: systemen die met aandacht en inzicht zijn ontworpen en geïnstalleerd doen het wél goed.

Mechanische afzuiging (systeem C) is in principe een prachtig systeem. Het kan bijdragen aan gezondheid en comfort. De hoeveelheid verse lucht wordt afgestemd op de vraag, waardoor bewoners verzekerd zijn van verse lucht, terwijl het energieverlies beperkt is. Verse lucht komt bovendien rechtstreeks van buiten. Veel mensen stellen dat op prijs.

Aanbevelingen

De aanbevelingen van de expertgroep zijn beschreven in de brochure "Mechanische ventilatie in woningen", een uitgave van het Lente-akkoord. De brochure laat met foto's zien hoe het wel én hoe het niet moet. Er staan tips in en praktijkervaringen. De brochure is bedoeld voor opdrachtgevers, ontwerpers, aannemers en installateurs. Hij biedt nieuwe inzichten die direct praktisch toepasbaar zijn.

(bron: www.lente-akkoord.nl)

Ventilatie Prestatie Keur

Om te borgen dat uw woning goed geventileerd wordt kan Invent uw ventilatiesysteem toetsen door de VPK (Ventilatie Prrestatie Keuring) volgens BRL 8010 uit te voeren op:

  • Ventilatiecapaciteit (theorie en praktijk)
  • Energieverbruik
  • Regeling
  • Geluid
  • Onderhoudsmogelijkheden
  • Gebruikersinformatie

Bekijk hier de mogelijkheden of neem direct contact op voor een afspraak!

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant