Met het project €nergiek Toezicht stimuleert de Omgevingsdienst bedrijven om energie te besparen.

Daarmee draagt het project bij aan mondiale en landelijke afspraken om de CO2-uitstoot omlaag te brengen.Het project voorkomt ook dat de Omgevingsdienst moet optreden tegen bedrijven die hier geen aandacht aan besteden. Bedrijven zijn namelijk wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen uit te voeren die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. Deze plicht geldt voor bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aan aardgas verbruiken.

Op 18 februari is de aftrap van dit project in Leek waar wij mogen pitchen voor het bedrijfsleven. 

De Omgevingsdienst Groningen is namens de overheden in Groningen handhaver van onder meer deze wet, maar tevens de uitvoerende instantie van het project €nergiek toezicht. 

U kunt er voor kiezen om ontzorgd te worden door een energieadviseur. Deze maakt met u een plan van aanpak op maat en zorgt in overleg met de omgevingsdienst op toezicht over de genomen maatregelen. Invent Advies kan u daarbij helpen. Wij werken samen met de Natuur en Milieufederatie Groningen om uw bedrijf te ontzorgen. Onze adviseurs kunnen scans uitvoeren bij de ondernemers. De scan gaat verder dan alleen de maatregellijsten en neemt bijvoorbeeld ook een energienotacontrole en gedrag mee. De scan behandelt alleen energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking en niet de andere milieuthema’s.

Klik op onderstaande afbeelding om naar de website te gaan van €nergiek Toezicht

Energiektoezichtmenu

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant