Meer dan 700 sportverenigingen, stichtingen en intermediairs vroegen subsidie aan voor Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Het budget van € 6 miljoen voor 2016 is daarmee uitgeput (het totaal geclaimde bedrag ligt al boven de € 7 miljoen).

budgetenergiebesparing
In april werd duidelijk dat de ministeries van VWS en EZ geen extra geld beschikbaar stellen voor EDS in 2016. Het is daarom niet zinvol om nog een aanvraag voor de subsidieregeling EDS 2016 in te dienen.

Nieuwe subsidieaanvragen in 2017

Voor het jaar 2017 stelt het ministeries van VWS een nieuw budget ter beschikking. Vermoedelijk kunt u vanaf 2 januari 2017 weer aanvragen indienen tegen de dan geldende voorwaarden.

Populaire maatregelen en tak van sport

De subsidieregeling opende op 4 januari 2016 en draagt bij aan het doel voor energiebesparing zoals afgesproken in het Energieakkoord. Het benut daarmee het potentieel aan energiebesparing bij sportstichtingen en -verenigingen.

De meeste subsidieaanvragen kwamen binnen voor zonnepanelen, elektriciteitsopwekking, sportverlichting en binnenverlichting. De grootste groep aanvragers zijn de voetbalclubs, gevolgd door respectievelijk tennis- en hockeyclubs.

 (Bron: RVO.nl)


Mogelijkheden voor uw eigen sportclub?
Weten wat de mogelijkheden voor uw eigen sportclub zijn? Bekijk hier de informatie, of neem contact met ons op.

 

 

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl