EnergielabelgebouwenRegelgeving
Bij verkoop, verhuur of oplevering van een utiliteitsgebouw, wordt er sinds 1 januari 2015 op de aanwezigheid van een definitief energielabel (EPA-U) gecontroleerd . De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kan een bestuurlijke boete opleggen aan de eigenaren die verkopen of verhuren en die niet aan deze verplichting voldoen.Wanneer er wel een gebouw wordt verkocht maar er geen energielabel geregistreerd wordt, is dit direct te achterhalen via een koppeling van de opdrachtgegevens van het Kadaster en de database met definitieve energielabels, welke in beheer is bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vanaf mei 2016 wordt er handhavend opgetreden door de ILT en gaat men over tot het daadwerkelijk opleggen van bestuurlijke boetes. Zoals te lezen in de publicatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu kan zo’n boete kan oplopen tot maximaal €20.250. Eigenaren die van plan zijn hun gebouw te verkopen, doen er daarom verstandig aan een gecertificeerd bureau opdracht te geven een energielabel op te stellen. Invent kan u hiermee van dienst zijn.

Kansen
Het opstellen van een energielabel moet niet alleen worden gezien als een moeten, een energielabel biedt ook kansen tot verduurzaming van het gebouw. Zo wordt het effect, welke de maatregelen hebben op het energielabel aangegeven en wordt er een kosten- batenanalyse opgesteld. Tevens worden er vanuit de maatregelen pakketten samengesteld welke het beste toepasbaar zijn.

Energie Investerings Aftrek (EIA)
Om de maatregelen daadwerkelijk uit te voeren is sinds begin 2016 een nieuwe mogelijkheid in het leven geroepen om ook in aanmerking te komen voor de EIA.
De mogelijkheid Energieprestatieverbetering van bestaande bedrijfsgebouwen is bestemd voor verbetering van de energieprestatie van bestaande bedrijfsgebouwen, welke wordt bepaald door middel van het maatwerkadvies energielabel. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet door het maatregelenpakket van investeringen:

  • Uitkomen op minimaal een energielabel A, met een energie-index van maximaal 1,05 en waarbij de gemelde investering zorgt voor een verbetering van de energie-index van minimaal 0,10.
  • Met minimaal drie labels verbeteren, waarbij de energie-index ten minste 0,40 moet afnemen.

Ook moeten alle investeringen in noodzakelijke maatregelen uit het maatwerkadvies op het moment van melden voor de EIA zijn gedaan.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via 0593-541045 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. invent.Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl