Het startsein voor de bouw werd in juni 2015 gegeven door wethouder Homme Geertsma waarna de kinderen begonnen met graven.

BredeschoolDwingelooOp 30 september 2016 is de brede school in Dwingeloo geopend.

 
Het gebouw waar twee basisscholen, een kinderdagverblijf, fysiotherapeut en een bibliotheek in gehuisvest zijn heeft de naam “De Twingel” gekregen. Hiermee wordt verwezen naar de vroegere naam van Dwingeloo ( Twingelo) en daarnaast staat het voor een veilige plek aangezien een “dwingel” een veilige buffer was rond een kasteel. 

Brede school de TwingelHet gebouw is zeer duurzaam met energiezuinige installaties, zonnepanelen en recyclebare en gezonde materialen. Daarnaast is er speciale aandacht voor veel natuurlijk daglicht.

Het gebouw is ontworpen door De Zwarte Hond in Groningen en gerealiseerd door: BV Bouwmij Hendriks Assen, Heluto Installatietechniek BV uit Diever (installatiewerk) en Breman Installatiegroep BV uit Meppel (elektrotechniek). Invent heeft het installatietechnisch advies verzorgd.

Brede school de Twingel2

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant