Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 5644


Siint Clemenskerk AmelandSiint Clemenskerk Ameland hersteldOp 5 februari 2013 werd de Sint Clemenskerk op Ameland nagenoeg helemaal verwoest door brand.

Vervolgens is het parochiebestuur onder leiding van de heer Jongsma van de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Friesland in overleg met Donatus Verzekering en andere betrokkenen aan de slag gegaan met de plannen voor herbouw. Bisschop Gerard de Korte heeft naar aanleiding daarvan de machtiging voor herbouw verleend en in oktober 2015 is men gestart.

De herbouw van de St. Clemenskerk is een unieke gebeurtenis en bleek een zeer intensief proces waaraan door alle betrokken hard en met volle inzet is gewerkt. Invent heeft het installatietechnisch advies verzorgd met de nadruk op de verwarming en ventilatie. Samen met onder andere Friso Bouw, Bosgraaf Installaties en Verlaan en Bouwstra Architecten is het project volbracht.

Maandag 10 oktober is de kerk technisch opgeleverd en de komende maanden zal nog hard gewerkt worden aan het interieur. De parochie hoopt voor de kerst de kerk weer in gebruik te kunnen nemen en dat als het herstel van het orgel en alle schilderingen in de loop van 2017 afgerond zijn, het gebouw door de nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden ingewijd kan worden. Op de site van de St. Clemensparochie vindt u meer informatie en foto’s van de gehele herbouw.