Recent heeft directeur Joop Eising het A+++ energielabel aan directeur Jan Buining van Food Basics overhandigd, voor het nieuwbouwpand aan de Aelderstraat in Aalden.Food basicsHet energielabel wordt meestal bij oplevering van het pand bepaald, waardoor er niet hoger gescoord kan worden dan energielabel A. 

Food Basics heeft bewust gekozen voor een uitgebreide methode voor bepaling van het energielabel (volgens BRL9500-06), waarbij gedurende verschillende fases van de bouw de energetische kwaliteit is vastgelegd. Op deze manier is het mogelijk om een hogere score te behalen met een maximum van A ++++.

Invent is vanaf de start betrokken geweest bij de nieuwbouw en heeft het installatietechnisch en bouwfysisch advies verzorgd. Het nieuwe pand is een zogenaamd ‘All Electric’ gebouw waarbij elektriciteit de enige energiebron is. Daarnaast is er gebruik gemaakt van daglichtregeling, is er een lucht-waterpomp voor verwarming en koeling, wordt er mechanisch geventileerd met warmteterugwinning en overal is LED-verlichting toegepast.

 Food basics23Door deze uitgebreide methode voor energiezuinige (nieuwbouw-)panden te hanteren, wordt duurzaamheid gewaardeerd!

Meer weten?
Ook een energielabel voor uw utiliteitspand? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een energie-inspectie voor uw bedrijf.

 

 

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant