Op maandag 5 december was Minister Blok op werkbezoek in Almere om een blik te krijgen op de ontwikkelingen. Tijdens het gevarieerde programma was er tijd voor het grote overzicht vanaf de hoogste verdieping van het C-Smart hotel in Duin en de grote verscheidenheid aan initiatiefnemers in Oosterwold.

Invent en Wikihouse
Ook werd er aandacht besteed aan de Goedhuurwoningen en vernieuwende concepten zoals Tiny Houses en Wikihouse. In de laatst genoemde ontwikkeling denkt Invent mee in eenvoudige technische installaties welke door de mensen zelf gemaakt kunnen worden, indien mogelijk zonder installateur. Daarnaast richten wij ons op de bouwfysische aspecten. Vanuit deze expertise was Marco Nekeman namens Invent ook aanwezig.

Minister Blok in Almere Wikihouse InventTijdens het werkbezoek is tevens de IBBA-regeling ( Ik Bouw Betaalbaar in Almere) aangekaart. Deze regeling verdwijnt mogelijk. Omroep Flevoland heeft hier een item over gemaakt.

Minister Blok gaf aan onder de indruk te zijn en benadrukte dat hij Almere echt ziet als het living lab voor de rest van Nederland. Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie van BZK, en Anneloes van Boxtel, projectdirecteur bij het RVB, waren ook aanwezig alsmede enkele beleidsambtenaren.Het is buitengewoon waardevol voor het draagvlak bij het Rijk dat ook zij de ontwikkelingen in Almere echt in het veld hebben kunnen bekijken.

Wil u meer weten over wat Invent voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl