Woensdag 7 december zijn Stichting DO (Duurzaam Oostellingwerf), de gemeente Ooststellingwerf en de Provincie Fyslân tijdens een bijeenkomst in Oosterwolde gestart met het project ‘Energie voor MKB bedrijven Ooststellingwerf’.

Ooststellingwerf Energie voor MKBDe gemeente Ooststellingwerf heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. Er is gebleken dat de MKB bedrijven binnen de gemeente een belangrijke energieverbruiker zijn. Tot op heden zijn al diverse projecten uitgevoerd en het huidige project is een verdieping van een eerder koploperproject. 

Het doel van ‘Energie voor MKB Ooststellingwerf’ is om gezamenlijk met energieadviseurs, waaronder Invent, inzicht te krijgen in de energiesituatie en hoe dat terug te brengen naar energieneutraal in 2030. Het project past hierdoor bij de doelstelling van de gemeente Ooststellingwerf en wordt gefinancierd door de Provincie Fyslân en de gemeente Ooststellingwerf.

De bijeenkomst werd geleid door Jan Gropstra, beleidsmedewerkers milieu van de gemeente Ooststellingwerf en Marlies Ballemans, onafhankelijk adviseur. Bij deze bijeenkomst waren ook Edgar van der Staay (Provincie Fryslân) en Hans Welle (wethouder van milieu) aanwezig.

Het project is van start gegaan met 15 bedrijven uit het MKB waaronder drie melkveehouders. Deze bedrijven krijgen een maatwerkadvies van de energieadviseurs, met daarin de mogelijkheden om energieneutraal te worden. Tevens worden er bij de terugkoppelingsbijeenkomsten de mogelijkheden om gezamenlijk in te kopen doorgenomen.

Betrokken partijen Energie voor MKB Ooststellingwerf2De bedrijven uit het MKB die aan het project deelnemen zijn als volgt: Bouwbedrijf Buiteveld, Landstra Bureau voor bouwfysica, JB Besturingtechniek, Huisarts Haulerwijk, Huisarts Appelscha, Graafstra, Dijkstra beheer, EK Gordijnen, Auto Kort, EcoWoods, Vogelzang Tent- en Horecaverhuur en Eisenga Kaas. De drie melkveehouders zijn: Remmelt Huisman, Gerben Smeenk, Sjaak en Marjan Dobbe.

Neem voor meer informatie contact op of kijk op: www.ooststellingwerf.nl en www.duurzaamooststellingwerf.nl

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant