Vanaf 15 september 2016 is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

Zie ook: 60 miljoen voor subsidie Energiebesparing particulieren woningen en VvE’s.

In de eerste ronde was € 20,5 miljoen beschikbaar. Per 1 januari 2017 wordt dit subsidiebedrag verhoogd met € 21,2 miljoen naar € 41,7 miljoen. Daarnaast is besloten dat de eerste tranche doorloopt tot 1 januari 2018 - in plaats van tot 1 maart 2017. Totaal is er tot 31 december 2018 € 60 miljoen beschikbaar.
Voor aanvragen die na 5 december 2016 zijn ingediend, geldt een aanvullende voorwaarde: zie de publicatie in de staatscourant van 5 december 2016.

Staatcourant

Maatwerkadvies
Wilt u advies over welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning of gebouw? Een Invent EnergiePrestatie-Adviseur (EPA) kan u via het 
Maatwerkadvies adviseren. Voor maatwerkadvies bestaat tevens een separate subsidie wanneer de energiebesparende maatregelen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Een maatwerkadvies geeft eigenaren inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen. Invent is officieel gecertificeerd volgens de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500, om een maatwerkadviesrapport voor u te verzorgen.

Het maatwerkadvies geeft u onder andere:

  • Een helder overzicht van de huidige energieprestatie van uw woning of gebouw;
  • Inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
  • Inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen.

Een maatwerkadvies voor uw woning of VvE, of wilt u meer weten over energiebesparing, al dan niet in combinatie met subsidie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kijk hier voor meer informatie.

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant