De Rabobank introduceert de Rabo GroenHypotheek.
Kopers van een energiezuinige nieuwbouwwoning met een Groenverklaring profiteren hiermee van een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente van een hypothecaire lening tot maximaal € 150.000.


Bouweisen die vanaf 2020 gelden, stellen dat alle nieuwbouwwoningen dan nagenoeg energieneutraal moeten zijn. De Rabo GroenHypotheek stimuleert klanten om nu al te kiezen voor een zeer energiezuinige nieuwbouwwoning door ze een rentekorting te geven. Een energiezuinige woning biedt wooncomfort, draagt bij aan een beter milieu en heeft een lagere energierekening. Daarnaast is de waarde hoger en toekomstvast.

EPC-waarde
Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning.

Groenverklaring
De Rabo GroenHypotheek is bestemd voor klanten die een duurzame nieuwbouwwoning kopen. Voor de woning dient een Groenverklaring te zijn afgegeven waarbij de woning voldoet aan de Regeling Groenprojecten.

Eisen groenregeling:

  • Toepassing 100% duurzaam hout
  • EPC eis lager of gelijk aan 0,26: € 100.000 voor woning, € 65.000 voor appartement
  • EPC eis lager of gelijk aan 0,0: € 150.000 voor woning, € 100.000 voor appartement

In het register groenverklaringen zijn alle projecten opgenomen die aan de voorwaarden van de regeling groenprojecten voldoen. Klanten kunnen in dit register zien of hun nieuwbouwproject in aanmerking komt voor de Rabo GroenHypotheek.

Wat kan Invent voor u betekenen?
Invent kan voor u de diverse metingen en berekeningen uitvoeren om te komen tot de EPC-waarde van uw woning.

Wilt u meer weten neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl