Vastgoeddata op orde in 3D omgeving.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe module: Vabi Assets Vastgoeddata. Dit is een combinatie van een kant- en klaar vastgoeddatamodel, GIS en 3D modellen. Hierdoor kan men overzichtelijk de benodigde gegevens voor woningcorporaties vastleggen in één systeem. De 3D modellen bevatten geen onnodige details, maar wel alle gewenste informatie en kunnen daardoor zeer scherp worden aangeboden. Bovendien is het mogelijk om vanuit hetzelfde systeem de gegevens te analyseren en te presenteren. Zo heeft de corporatie op iedere afdeling werkelijk in één oogopslag alles bij de hand. 

Op 31 januari is de overeenkomst ondertekend door onderstaande partijen en daarmee is het startsein gegeven voor een langdurige samenwerking. Invent richt zich in de samenwerking met Vabi en Tekenplus vooral op haar bestaande klanten in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland.

Joop Eising: “Het is vaak een flinke organisatie om afspraken te maken met de bewoners en de opnames te doen. We kunnen deze momenten vanwege de nieuwe samenwerking met Vabi en Tekenplus nu veel beter benutten en zijn hierdoor een nog waardevollere partner voor de corporaties. De planapplicatie die we afgelopen jaar hebben ontwikkeld is hiervoor een uitkomst. Corporaties hebben behoefte om de woninginformatie goed op orde te hebben, denk daar bij o.a. aan conform NEN 2580 gemeten gebruiksoppervlakte en het updaten van WWS informatie. Door slechts een paar extra metingen te verrichten en gegevens vast te leggen tijdens ons woningbezoek t.b.v. Energie Index bepaling, vergaren we een schat aan extra informatie en door de combinatie van opnemen en Vabi vastgoeddata ontstaat een laagdrempelige centralisatie van gegevens.”

Samenwerking Invent, Tekenplus en VabiHet tekenen van de samenwerkingsovereenkomst door v.l.n.r. Jos Boetekees (Tekenplus), Joop Eising (Invent) en Gerard Bergers (Vabi)

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant