1 feb 2018, Almere OPGELEVERD! Na een zeer intensieve periode van bouwvoorbereiding en uitvoering is het dan eindelijk zo ver, vorige week is de Pionierswoning bouwkundig opgeleverd. De eerste bewoonbare WikiHouse in Nederland! Kortom het is tijd voor een opleverfeestje :-) Deze vindt plaats op 23 februari 2018 van 15.00-16.30 en hier kan je aanmelden. 

 

Invent pionierswoningECHTE ZELFBOUW! Het WikiHouse casco van de Pionierswoning is in 2 weken tijd succesvol gebouwd, ondanks het wisselvallige weer, maar vooral mede dankzij de enthousiaste vrijwilligers uit binnen- en buitenland. Een fantastisch bouwteam, mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen, die in zeer korte tijd een geoliede machine vormden. Naast het WikiHouse Casco is meegebouwd met plaatsen kozijnen, aanbrengen dampremmende folie, isolatie aanbrengen, waterkerende folie, houten latten tbv de gevelbekleding en de zwevende binnenvloer. De vrijwillige meebouwers bestonden uit geïnteresseerden, studenten en WikiHouse-volgers onder begeleiding van WikiHouseNL, Woningbouwatelier. Daarnaast is ook een belangrijke rol geweest voor de aannemer Trebbe, van de bouwplaatsvoorzieningen tot en met alle zaken die niet zelf gebouwd mochten of konden worden. Denk aan de fundering, installaties en bepaalde afwerkingen.

Pionierswoning energie advies


BIJEENKOMST VERVOLGPROJECT Met WikiHouseNL en Woningbouwatelier hebben we een eerste stap gezet in de digitalisering en democratisering van het ontwerp- & bouwproces in Nederland! De volgende stap wordt een project in Almere met meerdere woningen met meer mogelijkheden en vooral meer zelfbouw. Heb je al een kavel of plannen voor een zelfbouwwoning in Almere en wil je meer info over de mogelijkheden van WikiHouse, geef je dan op voor onze bijeenkomst op woensdag 21 februari 2018 van 19:30 - 21:00 per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pionierswoning invent


INFO PIONIERSWONING Voor meer info over de bouw van de Pionierswoning zie oa: 

filmpje NOS op 3
foto's bouw op instagram @WikiHouseNL
website WikiHouseNL
website Woningbouwatelier 

De Pionierswoning is gerealiseerd dankzij: 

Wim de Groot, Stichting Hout Research [constructieberekeningen/ testen/ brand]
Marco Nekeman, Invent [advies energie/ installaties]
Menno Hartzema, BOUWscoop [bouwkosten]
Richard Hoeve/ Nico Blaauw/ Linda Kamphuis/ Stefan Doornink/ Jorian van Bruchem, Trebbe [bouwvoorbereiding/ uitvoering]
Bastiaan de Groot, Rick Smeenk [CNC freeswerk]
Henk Klinkenberg, GoedeStede [afnemer/ financierder bouwkosten]
Ivar Diekerhof, Woningbouwatelier [initiator/ financierder research & design/ zelfbouw]
Peter Veldmans/ Jan Willem de Groot/ Vincent Muller, WikiHouseNL [ontwerp/ engineering/ zelfbouw]
En alle betrokken vrijwilligers!

Invent installatie


Sponsoring:
Trima: Fins Vuren Multiplex tbv het WikiHouse casco
Oldenboom: Medite Tricoya tbv de WikiBikeStorage [wordt momenteel gefreesd]

Sponsoring: Trima: Fins Vuren Multiplex tbv het WikiHouse casco Oldenboom: Medite Tricoya tbv de WikiBikeStorage [wordt momenteel gefreesd]

Vrijwilligers meebouwen: Mario [Spanje], Jens [Duitsland], Belen [Engeland], Niamh [Ierland], Harry [Engeland], Max & Michael [Duitsland], Michelle, Theo, Denise/ Han/ Lotte/ Roald/ Maurice/ Menno/ Morena/ Tim/ Zenzi/ Thomas [Windesheim Flevoland], Christiaan & Christian [Rabobank]

Invent Energie

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl