In opdracht van De Bouwvereniging gaat Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 110 woningen in Plan Zuid. Naast de 110 woningen van ‘fase 2’ in Plan Zuid, is Friso sinds december vorig jaar bezig met 38 levensloopbestendige en nul-op-de-meter-woningen in Oosterpark.

Beide projecten zijn samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build traject ontwikkeld.

invent nul op de meter

(Illustratie: Talsma3D)

In opdracht van Friso Bouwgroep maakte Talsma3D artist impressions en een animatie van het nieuwe plan aan de zuidzijde van Harlingen. 
Het plan bestaat uit 60 grondgebonden woningen en 50 appartementen. Het appartementencomplex, bestaande uit 2 lagen, krijgt door zijn ligging nabij de snelweg een geluidswerende functie voor de 60 woningen aan de achterzijde van het complex.
De grondgebonden woningen kunnen net als bij de 38 woningen in het Oosterpark voorzien worden van een traplift. Op die manier zijn de woningen levensloopbestendig. Daarnaast hebben de woningen een energiezuinig karakter. Zo worden er extra veel zonnepanelen geplaats (8 meer dan de wettelijke eis) en worden woningen alleen nog maar voorzien van gas om de woningen mee te verwarmen.
Friso Bouwgroep wil net als bij het project in de Oosterparkwijk een social return-traject opstarten. Samen met De Bouwvereniging en Bureau PMO wil Friso werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. Bekijk hier het volledige artikel en de animatie.
Bron: Harlinger Courant

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl