Graag willen wij u wijzen op de nieuwe Regeling Vermindering Verhuurdersheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming). Deze regeling volgt de Stimulatie energieprestatie huursector (STEP) op.

Regeling op hoofdlijnen:

 • Insteek is om de heffingsvermindering te baseren op de verbetering in de energieprestaties van een huurwoning. Het niveau vóór en ná de renovatie wordt vergeleken. Hierbij moet de Energie-Index minimaal drie stappen verbeteren.
 • Er geldt een minimumniveau: een Energie-Index van ten hoogste 1,40 (energielabel B). Dit niveau past bij de doelstelling van het Energieakkoord.
 • De heffingsvermindering verduurzaming is daarmee ook bruikbaar voor het aardgasvrij maken van huurwoningen.
 • De aanvrager moet een verhuurder zijn die verhuurdersheffing betaalt. Dat betekent dat de aanvrager meer dan 50 huurwoningen onder de liberaliseringsgrens bezit.
 • De renovatie moet starten vanaf 2019 en moet binnen 3 jaar klaar zijn.

  Het volledige bericht is te lezen via het door RVO gepubliceerde nieuwsbericht over de RVV verduurzaming via: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/hoofdlijnen-rvv-verduurzaming-huurwoningen

Rijksdienst voor ondernemend Nederland - Invent Beilen

STEP woningen op de wachtlijst

Indien u nog woningen onder de STEP regeling heeft aangevraagd die op de wachtlijst staan dan is onderstaande informatie voor u belangrijk.

Ingediende STEP woningen die op de wachtlijst staan mogen worden teruggetrokken en opnieuw worden ingediend voor de RVV. Belangrijk hierbij is dat de verbeteringen pas starten in 2019 en dat er een verbetering van 3 Energie-index klassen behaald wordt. Bij de STEP regeling waren dit 2 klassen. RVO geeft aan dat woningen voor de RVV in principe kunnen worden aangevraagd per 1-1-2019 maar dit is afhankelijk van de snelheid van handelen in de Tweede en Eerste kamer. Het kan dus ook later worden, bijvoorbeeld 1 februari met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019. Uiteraard geldt bovenstaande alleen als de woningen aan de eisen van de  RVV verduurzaming voldoen!

Wat te doen als u STEP woningen op de wachtlijst heeft staan?

 • Beoordeel of de woningen met de beoogde verbeteringen ook 3 Energie-index klassen verbeteren. Wellicht zijn er nog maatregelen toe te voegen!
 • Indien verbeteringen nog niet gestart zijn, bepaal dan of de werkzaamheden kunnen worden doorgeschoven naar 2019.
 • Als bovenstaande aan de orde is en u wilt ze opnieuw aanvragen onder de RVV verduurzaming, trek de STEP aanvraag dan in en zorg dat u de nieuwe aanvraag tijdig gereed hebt. Wanneer de regeling wordt opengesteld kunt u dan gelijk uw aanvraag indienen.

  Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de nieuwe RVV regeling neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant