Met een kamerbrief heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, drs. R.W. Knops, aan de Tweede Kamer aangegeven dat de definitieve invoeringsdatum BENG-eisen / NTA 8800 en vernieuwing energielabel naar 1 januari 2021 wordt verplaatst. Hiermee geeft de minister gehoor aan het verzoek van de marktpartijen. Het verzoek is gedaan omdat niet alle belangrijke middelen (software) een halfjaar voor de oorspronkelijke invoering van 1 juli 2020 klaar zijn.

Het uitstellen van de invoering betekent voor Invent niet dat wij nu achterover gaan zitten. Zodra de rekensoftware beschikbaar is gaan wij hiermee aan het werk. Dit doen wij om als kennispartner onze opdrachtgevers vroegtijdig te kunnen informeren over de uitkomsten in huidige projecten waar BENG de ambitie is en om projecten die in 2021 gaan spelen goed te kunnen voorbereiden.

Mocht u nog vragen hebben over het uitstel van de invoering, dan kunt u met ons contact opnemen op nummer 0593 - 541045.

Bron Rijksoverheid.nl

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant