Koopt u een woning of sluit u uw hypotheek af bij de Rabobank dan kunt u aanspraak maken op de duurzaamheidskorting die de Rabobank verstrekt. Mocht u voornemens hebben om energiebesparende maatregelen te treffen dan kan deze regeling interessant zijn.

Wanneer ontvangt u de duurzaamheidskorting?
Om in aanmerking te komen tot deze regeling moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan, namelijk:

  • De woning die u heeft gekocht moet een Energie-Index van 0,6 of lager hebben.
  • Indien u uw woning verbouwt naar een Energie-Index van 0,6 of lager dan moet de verbouwing binnen 24 maanden na het ingaan van de rentevastperiode met korting afgerond zijn.
  • Indien u reeds een Rabobank hypotheek hebt en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast dan moet u kunnen aantonen dat uw woning een Energie-index van 0,6 of lager heeft.

Wat is nu een Energie-index?
De Energie-index geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger de woning. Op basis van de Energie-index kan een energielabel worden bepaald.

Wat is de rol van Invent
Invent Advies is een gecertificeerde energieadviseur en heeft hiermee de bevoegdheid om een Energie-index op te stellen. Met de informatie die wij van uw woning ontvangen met aanvullend een bezoek aan uw woning, kunnen we bepalen of de woning voldoet aan de Energie-index van 0,6 of lager. Mocht blijken dat de waarde niet gehaald wordt, doen wij u een voorstel van maatregelen, die u kunt doorvoeren. Zodra u, indien nodig, de maatregelen heeft doorgevoerd dan ontvangen wij daar graag een bewijs van. Met deze informatie kunnen we de Energie-index afmelden.

Wet- en regelgeving per 1 januari 2021
Mocht u overwegen om gebruik te maken van deze regeling dan adviseren we om de energiebesparende maatregelen voor 1 januari 2021 uit te voeren. Na deze datum wordt de regelgeving aangepast en volgt er een nieuwe beoordeling van het energielabel. Dit kan weer nieuwe maatregelen met zich mee brengen, om alsnog te kunnen voldoen aan de gestelde waarde van 0,6. 

Contact
Heeft u interesse neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Bron:
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Rabobank, klik hier

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant