Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 2401

Koopt u een woning of sluit u uw hypotheek af bij de Rabobank dan kunt u aanspraak maken op de duurzaamheidskorting die de Rabobank verstrekt. Mocht u voornemens hebben om energiebesparende maatregelen te treffen dan kan deze regeling interessant zijn.

Wanneer ontvangt u de duurzaamheidskorting?
Om in aanmerking te komen tot deze regeling moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan, namelijk:

Wat is nu een Energie-index?
De Energie-index geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger de woning. Op basis van de Energie-index kan een energielabel worden bepaald.

Wat is de rol van Invent
Invent Advies is een gecertificeerde energieadviseur en heeft hiermee de bevoegdheid om een Energie-index op te stellen. Met de informatie die wij van uw woning ontvangen met aanvullend een bezoek aan uw woning, kunnen we bepalen of de woning voldoet aan de Energie-index van 0,6 of lager. Mocht blijken dat de waarde niet gehaald wordt, doen wij u een voorstel van maatregelen, die u kunt doorvoeren. Zodra u, indien nodig, de maatregelen heeft doorgevoerd dan ontvangen wij daar graag een bewijs van. Met deze informatie kunnen we de Energie-index afmelden.

Wet- en regelgeving per 1 januari 2021
Mocht u overwegen om gebruik te maken van deze regeling dan adviseren we om de energiebesparende maatregelen voor 1 januari 2021 uit te voeren. Na deze datum wordt de regelgeving aangepast en volgt er een nieuwe beoordeling van het energielabel. Dit kan weer nieuwe maatregelen met zich mee brengen, om alsnog te kunnen voldoen aan de gestelde waarde van 0,6. 

Contact
Heeft u interesse neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Bron:
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Rabobank, klik hier