Vanaf nu kunt u rekenen met de NTA 8800 software. Onze samenwerkingspartner Vabi heeft onlangs een bètaversie gereleased waarmee berekeningen volgens NTA8800 uitgevoerd kunnen worden en waarin projecten kunnen worden opgeslagen.

Vanaf 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek, de NTA 8800 in. Om u alvast te laten wennen aan de software, brengt Vabi vanaf nu met enige regelmaat versies uit van de EPA-software. Met deze versie kunt u:

  • Oefenen voor het examen. Deze versie voldoet aan de eisen van het examen en zal hiervoor gebruikt worden. Ideaal dus om alvast mee te oefenen
  • Een indicatie krijgen van de BENG-eisen voor de vergunningsaanvraag van een nieuwbouwproject en spelen met maatregelen om aan de eisen te voldoen
  • Het NTA8800 label voor een bestaande woning of gebouw berekenen

    Let op: omdat de ISSO-publicaties nog aan wijzigingen onderhevig zijn, kan het zijn dat niet alle data straks goed meekomen naar nieuwe versies. Als datavelden anders worden is het mogelijk dat deze data opnieuw ingevoerd moeten worden. Houd hier rekening mee.

Definitieve versie

De huidige beta-versie is nog indicatief, maar geeft al wel een betrouwbaar beeld. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt een versie van Vabi Assets Energie verwacht, waarmee uiteindelijk ook de bestaande invoer geconverteerd kan worden naar de nieuwe versie. Het is daardoor nu nog niet mogelijk om hele complexen of voorraden door te rekenen.

NTA8800 aan verandering onderheving

Gedurende de software ontwikkeling zijn interpretatieverschillen en omissies geconstateerd in onder meer NTA8800, ISSO82, en ISSO75. De softwareleveranciers, NEN en ISSO hebben deze punten onderling afgestemd. Deze wijzigingen in de documentatie wordt dan ook nog bijgewerkt in de software. NEN gaat een bijgewerkte versie van NTA8800 publiceren. ISSO publiceert nieuwe versies van de opnameprotocollen en opnameformulieren. Wijzigingen in BRL 9500 worden door InstallQ via een wijzigingsblad gepubliceerd.

Download de sofware

Ga naar de website van Vabi, om de software te downloaden. Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen neem dan gerust contact op.

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl