Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 2227

Per 1 januari is de nieuwe rekenmethodiek NTA van kracht. Dit houdt onder meer in dat er vanaf 1 januari 2021 een meer uitgebreide opname door een vakbekwame energieadviseur aan huis nodig is.

De energieprestatie kan hiermee nauwkeuriger worden vastgesteld. Hierdoor krijgen potentiële huurders en kopers een beter inzicht in de energieprestatie en hiermee ook de verwachte energierekening. Tevens wordt hiermee de woningwaarde van de woning meer inzichtelijk.

Voordelen nieuw label per 1 januari 2021

Om aan de Europese richtlijn te voldoen moet de energieprestatie op het energielabel uitgedrukt worden in kWh/m2.jr. Tevens moet de bepalingsmethode worden beschreven conform NTA 8800.

Consumenten die een woning gaan kopen of huren, hebben belang bij betrouwbare informatie over de energiezuinigheid van de woning. Dit heeft immers invloed op de toekomstige energierekening en voor kopers op de woningwaarde. Het nieuwe label voorziet hierin en heeft de volgende voordelen:  

20200716 energiebesparing verkleind

Vragen?

Heeft u vragen over de veranderingen die optreden met betrekking tot NTA 8800, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.