Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 296

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? Dan is er goed nieuws. Per 1 oktober 2021 tot 30 september 2022 wordt er een subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) beschikbaar gesteld. 

Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van één of meer maatregelen uit dat advies. De overheid wil mkb’ers met deze subsidie ondersteunen om te verduurzamen. 

Voor wie is de regeling bedoeld?

Heeft u een mkb-onderneming tot 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen met: 

Waarvoor ontvangt u subsidie?

Deze regeling geeft subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijfspand of bedrijfsvoering. Voor het opstellen van een energieadvies op maat door een gespecialiseerde energie adviseur en voor de ondersteuning bij de uitvoering van het advies. Beide onderdelen vraagt u aan in één aanvraag per bedrijfspand. U komt alleen voor subsidie in aanmerking als u een bewijs kunt overleggen dat u één of meerdere maatregelen uit het energieadvies gaat uitvoeren of heeft uitgevoerd.

Ondersteuning voor uitvoering van de maatregelen

U kunt ook subsidie ontvangen voor concrete begeleiding en ondersteuning bij het nemen van minimaal één van de maatregelen uit het energieadvies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het opstellen van een financieringsplan, een subsidieaanvraag voor een andere regeling of ondersteuning bij het opvragen van offertes voor het nemen van maatregelen. Lees hier uitvoerige informatie over de subsidieregeling.

Bron: RVO

Heeft u vragen?

Heeft u aanvullende vragen over deze subsidieregeling dan helpen wij u graag verder. 

Contact