Invent logo transparantMidden Drenthe logoDe Gemeente Midden-Drenthe introduceert in 2017 het project “Woon Bewust”. Op deze manier wil ze haar inwoners graag bewust maken van een vijftal thema’s.

Deze thema’s zijn:

  • Energiebesparing
  • Brandpreventie
  • Inbraakpreventie
  • Langer thuis blijven wonen
  • Asbest

Voor het thema Energie hebben de Gemeente en Invent de handen ineengeslagen.
Invent verzorgt de energie-inspecties en maatwerkadviezen voor de geïnteresseerden.

Energie-inspectie
Tijdens deze energie-inspectie komt een adviseur langs om samen de woning te bekijken. Binnen één uur wordt er een laagdrempelig advies gegeven dat niet alleen gericht is op energiebesparing, maar ook op het verhogen van comfort en veiligheid. Denk hierbij aan het bekijken van de energienota, de verwarmingsinstallatie, verlichting, ventilatie en gebruik van apparatuur.
Is er al een idee of zijn er specifieke vragen over bijvoorbeeld aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp dan kan het gesprek hierover gevoerd worden. De bevindingen komen in een beknopt rapport. Bij een energie-inspectie worden geen berekeningen opgesteld. Het geeft inzicht in de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot energiebesparing in de woning.

Maatwerkadvies
Een maatwerkadvies is een stuk uitgebreider dan een energie-inspectie. Het geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische energiebesparende verbetermaatregelen. De gemeente Midden-Drenthe stelt een subsidie beschikbaar waardoor het maatwerkadvies € 150,- kost.

Zoals de naam al zegt:het is een advies gespitst op de huidige situatie in de woning of het appartement. Het geeft aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, het binnenklimaat verbeteren en meer comfort opleveren. Tevens wordt er advies gegeven over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen. Van de geadviseerde maatregelen wordt een indicatie gegeven van de kosten per maatregel en wat ongeveer de terugverdientijd zal zijn van de investering die gedaan moet worden. Dit wordt allemaal in een rapport aangeleverd.
Mocht men gebruik willen maken van een subsidieregeling dan is het maatwerkadvies hiervoor geschikt.

Duurzaam Midden Drenthe transparantSubsidies
De subsidies die op dit moment gelden zijn:

  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
  • Energiebesparing Eigen Huis
  • Verwijderen Asbestdaken
  • Zonnelening

Neem voor meer informatie contact met ons op of kijk op de Woon Bewust pagina van de Gemeente Midden-Drenthe.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon: 0593541045 
WhatsApp: 0683808465
of e-mail: info@invent.nl