Heeft u een NEN 2580 meetrapport nodig?

Wij kunnen dit meetrapport combineren met de opname voor de Energie Index of Energielabel voor zowel woningbouw als utiliteitspanden.

Indien u geen goede tekeningen beschikbaar heeft is het een aantrekkelijke optie om het gebouw dan ook gelijk in 3D te zetten. Door dit te combineren kunnen we deze werkzaamheden in samenwerking met onze partner Tekenplus verrassend interessant aanbieden.

Indien er later een wijziging doorgevoerd moet worden of bijvoorbeeld een splitsing gerealiseerd dient te worden, is dit slechts een snelle en eenvoudige handeling.

Meer weten?
Meer weten over het NEN 2580 meetrapport? Neem dan contact met ons op via 0593-541045 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Invent.

 

 

Kwaliteitsborging
De komende jaren worden steeds meer woningen zeer energiezuinig gebouwd of gerenoveerd. Eigenaren of bouwers van deze woningen kunnen de energieprestatie van deze woningen op een deskundige en objectieve wijze laten vaststellen. Hiervoor is een toetsingsmethode vastgelegd in de BRL 9500-05.

Toetsingsmethode BRL 9500-05
 Invent is hiervoor gecertificeerd en kan deze woningen tijdens de bouw en bij oplevering toetsen volgens deze richtlijn en het bijpassende opnameprotocol. Op deze manier kunnen eigenaren van de woningen aantonen dat na oplevering de beoogde energieprestatie gehaald kan worden.

Certificaat Kwaliteitsborg

Een EPN-adviseur controleert of de onderdelen die deel uitmaken van de berekening voor de Netto warmtevraag van de woning conform de EPC-berekening zijn uitgevoerd.Hierbij valt te denken aan de kwaliteit van de thermische schil, luchtdichtheid en ventilatie.

De energieprestatie voor gebouwen wordt in de toekomst ook gebaseerd op kWh/m2. Lees hier meer over deze ontwikkelingen.

Energieprestatievergoeding (EPV)
In de wet- en regelgeving staat aangegeven dat als een woning zeer energiezuinig is (of zeer energiezuinig is gemaakt), het mogelijk is voor verhuurder en huurder om een energieprestatievergoeding (EPV) overeen te komen. Het betreft dan een zeer energiezuinige woning, zoals bijvoorbeeld de nul-op-de-meter woning.

De hoogte van de EPV is gekoppeld aan de Netto warmtevraag van de woning (kWh/m²), een lagere waarde geeft de mogelijkheid tot een hogere energieprestatievergoeding.

Luchtdichtheidsmeting
Een onderdeel van de toetsing is het uitvoeren van een luchtdichtheidstest. Hierbij wordt gecontroleerd of gehanteerde waarde in de EPC-berekening in de praktijk wordt gehaald.

Ons stappenplan
Heeft u bouwplannen waarbij u de kwaliteit bij oplevering wilt borgen?Wilt u een energieprestatievergoeding toepassen? Dan kunnen wij voor u de volgende werkzaamheden verrichten;
1. Opstellen of toetsen van de EPC-berekening en bepalen van de indicatieve Netto warmtevraag;
2. Toetsing tijdens de bouw: dossiervorming hoe de uitgangspunten uit de EPC-berekening worden toegepast;
3. Bepaling van de luchtdichtheid van de woning door middel van het uitvoeren van een BlowerDoortest;
4. Opstellen van een gecertificeerd Rapport Netto Warmtevraag (RNW).

Meer weten over het Rapport Netto Warmteaanvraag?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Er wordt door de overheid en andere belanghebbenden continu gehamerd op het terugdringen van het energiegebruik, en dan met name de CO2 uitstoot. Voor veel bedrijven zijn de maandelijkse energiekosten een post waar men wel graag op wil bezuinigen, terwijl de hoofdpost doorgaans de personeelskosten zijn. Hoe kan men op beide vlakken besparen?

Besparen op energie en personeelskosten
Energiebesparing is belangrijk, maar er wordt vaak voorbijgegaan aan het comfort binnen gebouwen. Mensen functioneren het beste als ze zich comfortabel voelen. Veel externe en interne factoren hebben hier grote invloed op. Een slecht binnen klimaat, kan leiden tot een productieverlies van wel 20%. Door het comfort / behaaglijkheid van het personeel te verbeteren, kan er winst worden behaald op de productie. Doordat de productie stijgt, kan er in dezelfde tijd meer gemaakt worden. Wat in principe ook weer energie bespaart.

Inzicht in temperatuur, luchtkwaliteit en gebruik vertalen naar uitgebalanceerde installaties
Om de comfortbeleving te optimaliseren hebben wij een eenvoudig regel- en monitoringsysteem ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Negotica. Dit systeem waarmee de prestatie op temperatuur (lucht en straling), luchtkwaliteit en gebruik gemonitord kan worden, is laagdrempelig in aanschaf en wordt gepresenteerd in ons eigen pand.

Comfortprestatie OverzichtWij hechten veel waarde aan de functionaliteit van systemen. Om een gebouw goed te leren kennen heb je informatie nodig, het liefst informatie die over een lange periode wordt opgeslagen en geanalyseerd. Door de “standaard” regelcomponenten te betrekken in de monitoring van comfort, kan eenvoudig veel informatie over het functioneren van het gebouw, maar ook het regelgedrag van de mensen in beeld worden gebracht.

Door gebruik van sensoren kunnen beweging, temperatuur op reflectiehoogte (bijvoorbeeld het bureau), luchtvochtigheid, CO² en VOC’s (vluchtige organische verbindingen) gemeten en geanalyseerd worden. Wanneer de verwarming / koeling met ditzelfde systeem geregeld wordt, is de klepstand ook zichtbaar, en weet men of er warmte of koude geleverd wordt. Door deze data met elkaar te vergelijken kan de installatie goed uitgebalanceerd worden. 

Analyse via de comfort-prestatietool
Voor deze analyse is een comfort-prestatietool ontwikkeld. Deze geeft op basis van comfortgrenzen weer hoe het gebouw presteert ten opzichte van de ontwerpuitgangspunten welke voor ons gebouw met VABI Elements berekend zijn. Door gebruik te maken van de ATG grafiek (visuele weergave vanuit VABI Elements), wordt er per uur een stip geplaatst welke het gemeten comfortpunt is van dat moment. Deze kan dan eenvoudig beoordeeld worden met de theoretische berekening vanuit VABI Elements. In het witte vlak is het goed, rood te warm en blauw te koud. Door het gebruik van live data kan men direct zien wat de situatie is, wat de invloed van wijzigingen is en hier prestatieafspraken aan relateren.

Comfortprestatie BuitentemperatuurComfortprestatie Gemiddelde temperatuurEen maatwerkadvies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische energiebesparende verbetermaatregelen. Het advies dient te worden opgesteld volgens en door een bedrijf dat volgens de BRL9500-02 gecertificeerd is.

Maatwerk

De naam zegt het al: het is een advies gespitst op uw situatie bij uw woning of appartement. Het geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, het binnenklimaat verbeteren en meer comfort opleveren. Tevens wordt er advies gegeven over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen. Van de geadviseerde maatregelen wordt een indicatie gegeven van de kosten per maatregel en wat ongeveer de terugverdientijd zal zijn van de investering die u moet doen.

Onafhankelijk

Ons maatwerkadvies wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur wat betekent dat wij u een advies geven over welke maatregelen het beste zijn in uw situatie, maar dat wij u geen energiebesparende producten willen verkopen. Voor de uitvoering van de maatregelen kunt u vervolgens contact opnemen met een gespecialiseerd uitvoerend bedrijf.

Het maatwerkadvies kan worden opgesteld voor particuliere woningeigenaren maar ook voor een Vereniging van Eigenaren (VvE). Voor Verenigingen van Eigenaren gelden wel speciale voorwaarden.

Tips
1. Heeft u specifieke vragen of verbouwplannen, dan kunnen deze door de adviseur in het maatwerkadvies worden meegenomen;
2. Heeft u na het maatwerkadvies energiebesparende maatregelen laten uitvoeren en wilt u de verbeteringen in beeld krijgen? Vraag dan een nieuw energielabel aan;
3. Gaat u uw woning verkopen of verhuren, eventueel na uitvoering van energiebesparende maatregelen, vraag dan ook een nieuw energielabel aan.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant