Sint Clemenskerk Ameland hersteld2
Advies monumentale panden

Historische monumentale panden hebben allen een eigen geschiedenis, niet alleen de verhalen van de bewoners, maar ook bouwtechnisch. Beschermde stads-gezichten, rijksmonumenten en persoonlijke emoties spelen een grote rol bij het energiezuiniger maken van deze gebouwen. De gebouwen dienen met respect behandeld te worden. Bepaalde maatregelen kunnen namelijk onherstelbare schade aanrichten, dit moet worden voorkomen.

Energie-inspectie monumenten

Hoe gaan we dit doen. Met de bouwkundige en installatie-technische kennis die wij in huis hebben, zijn wij in staat passende maatregelen te adviseren voor uw monument.

Energie-inspectie

Elk gebouw waarvoor wij een advies opstellen, wordt eerst door een van onze adviseurs bezocht voor een Energie-inspectie. Aan de hand van deze opname zijn wij in staat de juiste advies-werkzaamheden voor u uit te voeren.

Monitoring en bewustwording

Veel gebruikers hebben over het algemeen weinig kennis over het energieverbruik in de woning waardoor veel energie verloren gaat zonder dat dit wordt opgemerkt. Deze 'verloren' energie wordt niet alleen veroorzaakt door de bouwkundige eigen-schappen van uw pand, maar ook door sluipverbruik en onnodig energieverbruik door apparaten.
Door het energieverbruik inzichtelijk te maken door monitoring en analyse, ontstaat er bewustwording. Door het creƫren van deze bewustwording kunt u wel tot 10% besparen op het totale energieverbruik.

Begeleiding

Als de maatregelen welke uitgevoerd moeten worden goed in beeld zijn, kunnen wij u begeleiden in de uitvoering. Wij zullen contact onderhouden met de aannemers.