Energie index voor huurwoningen

Verhuurt u een woning? Dan bepaalt het puntensysteem vaak de maximale huur. Een onderdeel van dit puntensysteem is de energieprestatie. Bij woningen met een energielabel (niet ouder dan 10 jaar) afgemeld tot 1 januari 2015 bepaalt dit label het aantal punten, vanaf 1 januari 2015 is dit onderdeel vervangen door de energie index.

Energie index prestatie

De energieprestatie telt mee in het puntenaantal van een zelfstandige huurwoning. De Energie Index wordt weergegeven in een getal. Een lagere Energie Index levert meer huurpunten op. Afhankelijk van de energieprestatie krijgt een woning extra energie index punten. Hoe energiezuiniger de woningen des te meer punten. Onderstaand de energie index puntentelling.

Energie index puntentelling:

Energie index

Energie index rapport

Energie index

Voor het berekenen van de energie index neemt een adviseur van Invent ter plaatse het pand op en voert alle gegevens in met betrekking tot oppervlakten, isolatie en installatiegegevens, waarna er een energie index rapport wordt opgesteld.

Een verhuurder moet nieuwe huurders informeren over de energieprestatie van de woning d.m.v. overhandiging van het energielabel. Als u een energie index laat berekenen krijgt u dit label er bijgeleverd.

Invent Advies is gecertificeerd volgens BRL 9500

Energie index certificering

Energie index

Meer informatie over Energie index?

Vragen over de Energie index? Neem contact met ons op.

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon: 0593 - 541045 
WhatsApp: 06-83808465
of e-mail: info@invent.nl