Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning over een energielabel te beschikken. Bijkomend voordeel is dat door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreedt in het energielabel en de energie-index.

Invent verzorgt deze inspectieopnamen voor woningcorporaties in Noordoost-Nederland en heeft hierin ruime ervaring. Hierbij werken wij nauw samen met onze strategische partner Vabi, die de rekensoftware levert op het gebied van duurzaamheid en comfort.

Aanpak
Om het energielabel te kunnen vaststellen, wordt de inspectie uitgevoerd van de woning. Onze adviseur bekijkt zowel de binnen- als de buitenkant van de woning. Er wordt onder andere gekeken naar:

  • Isolatie
  • Beglazing
  • Verwarming
  • Warmwatervoorziening

Contact
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op dan maken we graag een afspraak om onze aanpak in een persoonlijk gesprek toe te lichten.

Woning met label transparant