Definitief energielabel voor woningen

Inmiddels zijn er al ruim 180.000 woningen die een definitief energielabel hebben! Dit is ruimschoots boven de verwachting. Lees hier het nieuwsartikel van de RVO.

Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren, of als een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. De registratie van uw energielabel kost €15,00 inc. BTW. Dit kunt u zelf regelen door via de website www.energielabelvoorwoningen.nl in te loggen met DigiD. U dient via deze website bewijsmateriaal toe te voegen, bijvoorbeeld door een foto te maken van de cv-ketel. Kies vervolgens voor een Erkend Deskundige van Invent. Zo wordt uw woning onafhankelijk beoordeeld en krijgt u geen ongewenste aanbiedingen van andere producten of diensten.

Appartementencomplexen / serviceflats

Wilt u voor uw hele appartementencomplex een energielabel regelen? Dan is het gemakkelijker om een adviseur van Invent het gebouw te laten bezoeken, u hoeft dan niet van elke woning bewijsmateriaal toe te voegen of in te loggen met DigiD. De kosten van deze werkwijze zijn afhankelijk van het aantal appartementen.

Energielabel voor recreatiewoningen

Het energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van uw recreatiewoning als de woning een gebruiksoppervlak van meer dan 50m² heeft en meer dan 4 maanden per jaar gebruikt door dezelfde eigenaar of recreant. Heeft u een recreatiewoning in eigendom en verhuurt u deze aan steeds wisselende recreanten en u maakt zelf minder dan 4 maanden per jaar gebruik van uw recreatiewoning, dan is een energielabel niet verplicht. Heeft u een recreatiewoning, chalet of stacaravan met een gebruiksoppervlak kleiner dan 50m² , dan is een energielabel niet verplicht. Wilt u voor uw recreatiewoning een energielabel regelen? Dan is het gemakkelijker om een adviseur van Invent de woning te laten bezoeken, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klik op het plaatje voor ware grootte.

Energielabel vaststellen

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant