Vanaf 1 januari 2021 wordt de Energieprestatie voor Gebouwen berekend volgens de nieuwe bepalingsmethode. Voor zowel bestaande als nieuwbouw wordt de berekening uitgevoerd volgens de zogeheten NTA 8800. Hiermee komt de EPC berekening voor nieuwbouw en de Energie-Index berekening voor bestaande bouw te vervallen. Voor nieuwbouw zullen de 3 EnergiePrestatie-indicatoren EP1, EP2 en EP3 worden berekend alsmede de TOjuli. Voor bestaande bouw kan worden volstaan met het berekenen van de EP2. Voor zowel bestaande als nieuwbouw wordt het energielabel herleid vanuit de berekende EP2 waarde en wordt uitgedrukt is de letters G (meest slecht) tot A++++ (allerbeste).

Energieprestatie voor Gebouwen schematisch weergegeven

Hieronder wordt de Energieprestatie voor Gebouwen schematisch weergegeven. Hiermee wordt inzage gegeven hoe de situatie vanaf 1 januari 2021 eruit ziet.

Energieprestatie voor gebouwen vanaf 2021

Vragen?

Heeft u aanvullende vragen over de Energieprestatie voor Gebouwen, neem verblijvend contact op.

 

 

Contact

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl