Afdrukken
Categorie: Woning & gebouw optimalisatie
Hits: 5754

Aan het zoeken en delen van gebouwinformatie en -documenten spenderen vastgoedbeheerders vaak tientallen uren per maand. Daarnaast leidt het ontbreken van actuele informatie tot onnodige kosten. Herkent u dat? Het kan tegenwoordig veel gemakkelijker, met de komst van Gebouw Informatie Management en Digital Twins.

Gebouw Informatie Management (GIM)


Wat is het?

Gebouw Informatie Management is het gestructureerd vastleggen van alle gebouwinformatie en het toegankelijk maken ervan via de cloudsoftware Bryder. Wij kunnen u helpen met het inrichten ervan, zodat u altijd de beschikking heeft over de juiste gebouwinformatie en -documenten.

Wat doet het?
Wanneer GIM goed is ingericht, is alle informatie van alle gebouwen binnen de portfolio 24/7 beschikbaar. Voor medewerkers binnen uw organisatie en desgewenst daarbuiten. U kunt daarbij denken aan: afmetingen en hoeveelheden, installaties, contractanten, garanties, rapportages en inspecties.

Compliance

Optimale toepassing van Gebouw Informatie Management maakt het leven van vastgoedbeheerders een stuk eenvoudiger. Daarnaast heeft het grote voordelen voor vastgoedeigenaren en directies, want er is op ieder moment inzicht in de kwaliteit van de informatie en eventuele lacunes.

Stapsgewijs naar goed GIM

Onze aanpak draait in essentie om drie dingen:

  1. Bron: welke informatiebronnen zijn leidend voor welke gebouwinformatie?
  2. Organisatie: wie heeft op welke manier toegang tot welke gebouwinformatie?
  3. Bryder: hoe distribueren en controleren we de gebouwinformatie?

In een aantal stappen werken we samen met de vastgoedbeheerder toe naar een passende GIM-structuur. In Bryder staat een doordacht datamodel klaar dat specifiek voor dit doel is ingericht. Hierin komt alle gebouwinformatie gesynchroniseerd bij elkaar. Door slimme koppelingen met andere systemen is het mogelijk nog efficiƫnter te werken.


Interesse?

Wij ondersteunen woningcorporaties, gemeentelijke instantie en andere vastgoedbeheerders graag met het inrichten en onderhouden van hun Gebouw Informatie Management.

Als u interesse hebt, laat het ons gerust weten, wij verzorgen graag in samenwerking met Bryder een demo.

Contact