Afdrukken
Categorie: Woning & gebouw optimalisatie
Hits: 4826

Aan het zoeken en delen van gebouwinformatie en -documenten spenderen vastgoedbeheerders vaak tientallen uren per maand. Daarnaast leidt het ontbreken van actuele informatie tot onnodige kosten. Herkent u dat? Het kan tegenwoordig veel gemakkelijker, met de komst van Gebouw Informatie Management en Digital Twins.

Gebouw Informatie Management (GIM)


Wat is het?

We horen er steeds meer over maar wat is het eigenlijk? Gebouw Informatie Management is het gestructureerd vastleggen van alle gebouwinformatie en het toegankelijk maken ervan via cloudsoftware zoals Bryder. Wij kunnen u helpen met het inrichten ervan, zodat iedereen altijd de beschikking heeft over de juiste gebouwinformatie en -documenten.

Wat doet het?
Het is dé oplossing voor de dagelijkse frustratie van het zoeken naar gebouwinformatie. Als GIM goed is ingericht, is alle informatie van alle gebouwen binnen de portfolio 24/7 beschikbaar. Voor iedereen die het nodig heeft. Binnen de organisatie en desgewenst ook daarbuiten. Alle afmetingen en hoeveelheden zijn bekend, installaties, contractanten en garanties, rapportages, inspecties etc. Alles binnen handbereik.

Verzamel, beheer, vind en deel alle informatie gemakkelijker dan ooit.

Compliance

Goed Gebouw Informatie Management maakt het leven van vastgoedbeheerders een stuk gemakkelijker. En daarnaast heeft het grote voordelen voor vastgoedeigenaren en directies: want er is perfect inzicht in de kwaliteit van de informatie en eventuele lacunes.

Stapsgewijs naar goed GIM

Onze aanpak draait in essentie om drie dingen:

  1. Bron: welke informatiebronnen zijn leidend voor welke gebouwinformatie?
  2. Organisatie: wie heeft op welke manier toegang tot welke gebouwinformatie?
  3. Bryder: hoe distribueren en controleren we de gebouwinformatie?

In een aantal stappen werken we samen met de vastgoedbeheerder toe naar een passende GIM-structuur. In Bryder staat een doordacht datamodel klaar dat specifiek voor dit doel is ingericht. Hierin komt alle gebouwinformatie gesynchroniseerd bij elkaar. Slimme koppelingen met andere systemen maken het nog gemakkelijker en efficiënter.

Gebouw Informatie Management - GIM

Interesse?

Wij ondersteunen woningcorporaties, gemeentelijke instantie en andere vastgoedbeheerders graag met het inrichten en onderhouden van hun Gebouw Informatie Management.

Als u interesse hebt, laat het ons gerust weten, wij verzorgen graag in samenwerking met Bryder een demo.

Contact