Invent en Sportverenigingen

Heeft uw sportclub hoge energielasten? U kunt hier flink op besparen dankzij de nieuwe "Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties". U heeft de mogelijkheid om tot 30% subsidie te ontvangen op de materiaalkosten voor verduurzaming. Het budget wat hiervoor is vrijgemaakt bedraagt €6 miljoen. Deze regeling staat open tot 31 december 2016! Vanaf 2017 komt er weer een nieuwe subsidieregeling beschikbaar met nog een onbekend bedrag aan subsidie.

U kunt hier lezen welke maatregelen er onder de subsidie vallen, en hier meer lezen over de subsidieregeling.

Energie inspectie

Invent Advies heeft ruime ervaring met het energetisch onderzoeken van sportverenigingen. Bij zowel het clubgebouw of kantine alsook de kleedkamers zijn er besparingsmogelijkheden. Eenvoudige maatregelen kunnen al invloed hebben op uw energierekening en comfort.

De energie inspectie zal met ''CARE'' bij u worden uitgevoerd. Dit betekent dat u van begin tot eind ondersteuning van ons krijgt, dus ook na het rapport bij bijvoorbeeld het opvragen en/of controleren van offertes, opstellen van een plan van aanpak en begeleiding bij uitvoerende werkzaamheden. Ons doel is niet om een rapport op te leveren maar om u te helpen uw sportcomplex te optimaliseren. Afhankelijk van uw wensen kan dit een kortdurende of een continue samenwerking zijn.

Tijdens de inspectie zal er worden ingegaan op de:

 • Bouwkundige staat
  Is het clubgebouw geïsoleerd, wat voor beglazing is er toegepast, sluiten alle te openen geveldelen goed aan, etc.
 • Installaties
  Hoe worden de verschillende ruimten verwarmd, is er gebruik gemaakt van zoneverwarming tussen de kantine en de kleedkamers, hoe wordt het warme tapwater bereid, is er voldoende warm water voor de douches, legionella, etc.
 • Ventilatie
  Wordt er voldoende geventileerd in de kantine, wordt de vochtige lucht tijdens het douchen goed afgevoerd, weet de gebruiker goed om te gaan met de ventilatie, etc.
 • Verlichting
  Zijn de ruimten niet overbelicht, wat voor verlichting is er toegepast, hoe wordt deze verlichting geschakeld, worden de velden juist belicht, etc.
 • Apparatuur
  Wat voor apparatuur is er achter de bar en in de keuken aanwezig, wordt de apparatuur efficiënt gebruikt, zijn er bijvoorbeeld niet te veel koelkasten aanwezig, etc.
 • Veiligheid
  Is er brandblusapparatuur aanwezig, zijn deze gekeurd, is het gebouw voorzien van rookmelders, legionella, etc.
 • Energieverbruik
  Wat is mijn energieverbruik, hoe staat dat in verhouding met vergelijkbare verenigingen, heb ik de juiste aansluitingen voor elektra en gas, etc.

bedrijfspand herfincieren Groningen

Onze ervaring heeft geleerd dat er door kleine maatregelen al energie bespaard kan worden. Door ervoor te zorgen dat uw leden bewuster omgaan met het clubgebouw heeft u al een stap gezet en is de eerste besparing een feit.

Verenigingen welke gebruik hebben gemaakt van onze diensten zijn zeer tevreden. Enkele proberen het hele dorp of de wijk erbij te betrekken om zo samen stappen te ondernemen. Door ook samen te werken met andere sportclubs in uw omgeving en de gemeente kan er mogelijk voordeliger worden ingekocht. Invent Advies kan de betrokkenen met elkaar in contact brengen en ondersteuning bieden. Indien u wenst gebruik te maken van onze diensten voor uw vereniging, kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen sportclub?

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant