Afdrukken
Categorie: Uncategorised
Hits: 879

Wilt u meer inzicht in de energiebesparende isolatiemaatregelen die u het beste kunt treffen? Dan kan het maatwerkadvies hier een uitkomst in bieden, welke wordt opgesteld door een gecertificeerde energieprestatie-adviseur (EPA). Bijkomend voordeel is dat u met een maatwerkadvies aanspraak maakt op de SEEH subside. Naast eventuele bouwkundige en installatietechnische verbetermogelijkheden, wordt ook ingegaan op onderdelen als kierdichting en een slimme thermostaat. 

Aanpak om te komen tot een maatwerkadvies

Wanneer u een maatwerkadvies wenst dan plant Invent een zogeheten keukentafelgesprek met u in. Een adviseur van Invent komt dan op locatie. In dit gesprek worden de mogelijkheden aan de hand van een checklist met u besproken. In dit gesprek ligt veelal de focus op het bouwkundige gedeelte, omdat hiervoor de SEEH subsidie voor wordt verleend. Ook wordt ge├»nventariseerd wat reeds is uitgevoerd aan energiebesparende maatregelen om hiermee tot een passend maatwerkadvies te komen. Heeft u uw woning bijvoorbeeld niet ge├»soleerd dan adviseren wij om nog niet over te gaan op een warmtepomp. 

Voorafgaand aan het gesprek vragen we, indien aanwezig, de bouwtekening van de woning op. Daarnaast vragen we u om uw energienota inzichtelijk te maken. Met deze informatie gaan we aan de slag en verwerken dit in specifieke software, welke de mogelijke verbeteringen doorrekend. 

Van maatregel tot label

Aan de hand van de verkregen informatie via het keukentafelgesprek en onze software stellen we een rapport. Hierin wordt nauwgezet alle energiebesparende maatregelen verwerkt, tevens kunt u terug lezen welke kosten en besparingen de maatregel met zich mee brengt op. Ook wordt een aanbeveling gedaan, welke maatregelen u dient te treffen om in aanmerking te kunnen komen voor de SEEH subsidie. Wanneer u de maatregelen heeft doorgevoerd dan kunt u een energielabel aanvragen bij Invent. 

20200716 energiebesparing verkleind

Nul op de meter?

Heeft u een vrijstaande woning en wilt u graag nul op de meter, waarbij het netto energiegebruik tot nul wordt gereduceerd, dan wordt specifiek gekeken naar de toepassing en de opbrengst van onder meer zonneboilers en warmtepompen. Ook ontvangt u hierbij advies over het plaatsen van zonnepanelen. Dit maatwerkadvies gaat verder dan het advies dat wij geven ten behoeve van de SEEH subsidie, om energiebesparende isolatiemaatregelen te treffen.

Meer informatie?

Wilt u hierover meer informatie neem dan geheel vrijblijven contact met ons op.