Bijna energieneutraal gebouw (BENG); wat is dat?

Vanaf 1 januari 2020 zijn de huidige EPC eisen komen te vervallen en moet elke nieuwbouwwoning geen of heel weinig energie gebruiken, dit wordt een bijna energieneutraal gebouw genoemd, afgekort met BENG. Dit betekent dat het jaarlijks gebruik van energie gelijk moet staan aan het hoeveelheid hernieuwbare energie die ter plekke is opgewekt. De energie die een Bijna EnergieNeutraal Gebouw eventueel nog nodig heeft moet uit andere hernieuwbare bronnen komen. Dit is het begin van de toekomst voor woningen zonder energiekosten!

Voor een bijna energieneutraal gebouw moet je rekening houden met een drietal eisen;

  • Maximale energiebehoefte
  • Maximale primair energiegebruik
  • Minimale aandeel hernieuwbare energie
Bijna energieneutraal gebouw
BENG - EP-berekeningen

Wat kan Invent voor u en uw bijna energieneutraal gebouw (BENG) betekenen?

De invoering van het Bijna Energie Neutraal gebouw vanaf 2020 in Nederland betekent dat veel projecten die nu in de ontwerpfase zitten rekening moeten houden dat elke nieuwbouw woning een bijna energieneutraal gebouw moet zijn. De meest kosteneffectieve manier om een bijna energieneutraal gebouw te bouwen zit namelijk in het ontwerpfase. Maar wat zijn de gevolgen van de bijna energieneutraal gebouw regeling voor uw woning of gebouw? Waar moet u rekening mee houden en waar moet u beginnen? Er moet rekening gehouden worden met verschillende eisen die een bijna energieneutraal gebouw met zich meebrengt en in het praktijk komt het erop neer dat er heel precies gekeken moet worden naar bepaalde aspecten van een gebouw; onder andere het type ventilatiesysteem, type isolatie, zonnepanelen, daglichtsysteem, de type ramen en deuren en waar die het beste geplaatst kan worden. Er zijn dus meerdere aspecten waar rekening mee gehouden moeten worden tijdens het bouwen op de BENG manier.

Bij Invent zou u dit via verschillende soorten simulaties en berekeningen kunnen bekijken en samen de kosten-batenanalyse en de levenscyclusanalyse bekijken en uitzoeken wat het beste bij u past en met uw wensen overeenkomt.

Neem vrijblijvend contact op over uw  mogelijkheden voor een Bijna EnergieNeutraal Gebouw

Wil u meer weten over wat Invent voor u en uw bijna energieneutraal gebouw kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een Bijna Energieneutraal Gebouw bij uw bedrijf.

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant