Welke verplichtingen heeft u? En hoe kunt u daaraan voldoen?

Via de wetchecker energiebesparing op de website van RVO.nl weet u binnen 5 minuten op hoofdlijnen wat uw energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe u daar aan kunt voldoen.

Voor het succesvol doorlopen van de vragen heeft u onderstaande gegevens nodig.

 • energierekening, uitgesplitst in elektriciteits- en aardgasverbruik en/of aardgasequivalenten
 • financiële jaarrekening
 • aantal werknemers
 • gebouwoppervlak van alle gebouwen en gebruiksoppervlak van de kantoorfunctie

Direct naar de wetchecker klik dan hier.

invent wetchecker energiebesparing

Energiebesparingsonderzoek

Invent heeft het “energiebesparingsonderzoek” ontwikkelt waarbij bedrijven niet alleen aan de wettelijke verplichtingen voldoen maar eveneens een bedrijfsspecifiek stappenplan krijgen.

Wat heeft ú aan het energiebesparingsonderzoek?

Niet alleen bent u met uw bedrijfspand straks wettelijk verplicht aan de nieuwe richtlijnen te voldoen, het kan u ook veel geld besparen. Het idee is dat in 2023 álle kantoren in Nederland een energielabel van minimaal C  of hoger moeten hebben. De consequenties zijn bijvoorbeeld dat banken straks kantoren met een label lager dan C niet meer willen financieren. Deze panden mogen in 2023 dan officieel niet meer verkocht of verhuurd worden.

Energiedoelen 2030

Per 2030 wil de regering dat alle bedrijfpanden van een A-label zijn voorzien. Het energiebesparingsonderzoek van Invent indexeerd uw pand en stelt met u een plan op voor het behalen van het gewenste label. Zoals eerder vermeld is dit wettelijk verplicht, maar het energiezuinig maken van het bedrijfspand bespaart u natuurlijk enorm op de energierekening. Het behalen van een C-label en uiteindelijk een A-label is in alle opzichten voordelig voor u en uw bedrijf. 

Het Invent energiebesparingsonderzoek bestaat uit o.a:

 • Energienotacontrole
 • Bouwkundige en installatie technische eigenschappen
 • Ventilatie
 • Verlichting en apparatuur
 • Veiligheid
 • Afval en duurzame energieopwekking

Na de opname kan er een CO2 - footprint worden opgesteld met daaraan gekoppeld een investeringsplan. We kijken ook samen naar mogelijke subsidie en financieringsmogelijkheden voor het energiebesparingsonderzoek.

Energienotacontrole

Zonder het te weten betalen een groot aantal bedrijven een te hoge rekening voor hun energie. Dit komt omdat de leveranciers van energie niet altijd alle vernieuwde regels wat betreft te prijsafspraken doorvoeren. Ook veel scholen en gemeenten hebben hier overigens last van. Wat er ook aan de hand kan zijn is dat de contracten verouderd zijn, en het bedrijf of de instelling daardoor meerdere jaren simpelweg te veel betaald. Het energiebesparingsonderzoek van Invent bevat ook een energienotacontrole. Door middel van deze controle kunt u dus in de eerste plaats misschien wel een flink bedrag besparen. Daarnaast is dit een controle om te kijken of het huidige contract voldoet aan de richtlijnen die gesteld zijn voor 2023.

Belangrijke aandachtspunten van het energiebesparingsonderzoek:

energiebesparingsonderzoek

Een energiebesparingsonderzoek helpt u te voldoen aan de wet- en regelgeving van de overheid.


Met een energiebesparingsonderzoek zorgt u ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de juiste wet- en regelgeving omtrent engeriebesparing. Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten van de Rijksoverheid hun panden zuiniger maken. Dat is geen probleem, want de investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten. Hierdoor is binnen enkele jaren de investering weer terugverdiend.

Gebruikt uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar? Dan is het verplicht om energiebesparende maatregelen nemen, tenminste als u de kosten hiervoor in minder dan 5 jaar kunt terugverdienen. Deze maatregelen worden vastgelegd per sector door de overheid. Gebruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 200.000 kWh stroom of 75.000 m3 gas? Dan kan de gemeente van u eisen dat u een energiebesparingsonderzoek uitvoert. Voor aanvullende vragen hierover kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

energiebesparingsonderzoek 1

Meer weten over het Energiebesparingsonderzoek?

Wil u meer weten over wat Invent voor u en uw gebouw kan betekenen? Of wilt u meer weten over het energiebesparingsonderzoek? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn

Invent en Sportverenigingen

Heeft uw sportclub hoge energielasten? U kunt hier flink op besparen dankzij de nieuwe "Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties". U heeft de mogelijkheid om tot 30% subsidie te ontvangen op de materiaalkosten voor verduurzaming. Het budget wat hiervoor is vrijgemaakt bedraagt €6 miljoen. Deze regeling staat open tot 31 december 2016! Vanaf 2017 komt er weer een nieuwe subsidieregeling beschikbaar met nog een onbekend bedrag aan subsidie.

U kunt hier lezen welke maatregelen er onder de subsidie vallen, en hier meer lezen over de subsidieregeling.

Energie inspectie

Invent Advies heeft ruime ervaring met het energetisch onderzoeken van sportverenigingen. Bij zowel het clubgebouw of kantine alsook de kleedkamers zijn er besparingsmogelijkheden. Eenvoudige maatregelen kunnen al invloed hebben op uw energierekening en comfort.

De energie inspectie zal met ''CARE'' bij u worden uitgevoerd. Dit betekent dat u van begin tot eind ondersteuning van ons krijgt, dus ook na het rapport bij bijvoorbeeld het opvragen en/of controleren van offertes, opstellen van een plan van aanpak en begeleiding bij uitvoerende werkzaamheden. Ons doel is niet om een rapport op te leveren maar om u te helpen uw sportcomplex te optimaliseren. Afhankelijk van uw wensen kan dit een kortdurende of een continue samenwerking zijn.

Tijdens de inspectie zal er worden ingegaan op de:

 • Bouwkundige staat
  Is het clubgebouw geïsoleerd, wat voor beglazing is er toegepast, sluiten alle te openen geveldelen goed aan, etc.
 • Installaties
  Hoe worden de verschillende ruimten verwarmd, is er gebruik gemaakt van zoneverwarming tussen de kantine en de kleedkamers, hoe wordt het warme tapwater bereid, is er voldoende warm water voor de douches, legionella, etc.
 • Ventilatie
  Wordt er voldoende geventileerd in de kantine, wordt de vochtige lucht tijdens het douchen goed afgevoerd, weet de gebruiker goed om te gaan met de ventilatie, etc.
 • Verlichting
  Zijn de ruimten niet overbelicht, wat voor verlichting is er toegepast, hoe wordt deze verlichting geschakeld, worden de velden juist belicht, etc.
 • Apparatuur
  Wat voor apparatuur is er achter de bar en in de keuken aanwezig, wordt de apparatuur efficiënt gebruikt, zijn er bijvoorbeeld niet te veel koelkasten aanwezig, etc.
 • Veiligheid
  Is er brandblusapparatuur aanwezig, zijn deze gekeurd, is het gebouw voorzien van rookmelders, legionella, etc.
 • Energieverbruik
  Wat is mijn energieverbruik, hoe staat dat in verhouding met vergelijkbare verenigingen, heb ik de juiste aansluitingen voor elektra en gas, etc.

Onze ervaring heeft geleerd dat er door kleine maatregelen al energie bespaard kan worden. Door ervoor te zorgen dat uw leden bewuster omgaan met het clubgebouw heeft u al een stap gezet en is de eerste besparing een feit.

Verenigingen welke gebruik hebben gemaakt van onze diensten zijn zeer tevreden. Enkele proberen het hele dorp of de wijk erbij te betrekken om zo samen stappen te ondernemen. Door ook samen te werken met andere sportclubs in uw omgeving en de gemeente kan er mogelijk voordeliger worden ingekocht. Invent Advies kan de betrokkenen met elkaar in contact brengen en ondersteuning bieden. Indien u wenst gebruik te maken van onze diensten voor uw vereniging, kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen sportclub? Neem hiervoor contact met ons op.

 

Invent Advies

Invent is sinds 1999 hét energieadviesbureau voor energiezuinig bouwen en verbouwen. Zowel voor woningen als utiliteitsgebouwen, bestaand en nieuwbouw.

MKB energie advies

De energie-inspectie is één van de vormen van het MKB energieadvies die Invent kan uitvoeren. Het is een laagdrempelig, professioneel energieadvies waarbij u samen met een energieadviseur door uw bedrijf loopt. Bekijk in de onderstaande video wat een energie inspectie als onderdeel van het MKB energieadvies voor uw bedrijf kan betekenen.

De voordelen van een MKB energie advies voor uw bedrijf:

 • Het MKB energie advies geeft inzicht in het huidig energieverbruik
 • Inzicht in energiebesparende mogelijkheden
 • Ontzorgen van het energiebesparingstraject
 • Het in kaart brengen van uw energiehuishouding
 • Grip op de energielasten van uw bedrijf
 • Inzicht in bouwkundig- en installatietechnische mogelijkheden
 • Overzicht of de maatregelen passen in het reguliere onderhoud van uw gebouw
 • Samen aan de slag om n.a.v. het energieadvies het energieverbruik omlaag te brengen
 • Bijdragen aan een beter milieu
 • Uw bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Via het MKB energieadvies kunt u voldoen aan wetgeving van energiebesparende verplichtingen
 • Het MKB energieadvies geeft u inzicht in aantrekkelijke regelingen uit het energieakkoord
 • Bijdrage aan de merklijn voor uw bedrijf
 • U krijgt het MKB energie advies stappenplan aangeleverd voor energiebesparende maatregelen
 • Het advies geeft u inzicht in subsidies en financieringsmogelijkheden

Hoe gaat het MKB energie advies in zijn werk? 

De adviseur kijkt samen met u naar de besparingsmogelijkheden op het gebied van isolatie, het gebruik van apparaten en verlichting, duurzaam opgewekte energie, uw energienota maar ook brandveiligheid. Verder kunt u gebruik maken van energiemonitoring om inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw bedrijf. De resultaten van de inspectie worden in een bondig, overzichtelijk en begrijpelijk rapport aangeleverd.

Waarom het MKB energie advies?

Een investering in het MKB energie advies van Invent is een investering die zichzelf weer terug verdient. Op basis van het advies kunnen er allerlei verbeteringen in het bedrijf worden doorgevoerd die een enorme besparing op kunnen leveren. Daarnaast heb je nu in kaart hoe de energiestromen in het bedrijf lopen. Je krijgt daarmee zelf ook het inzicht in waar er nog stappen te maken zijn. Dit kan helpen bij het aanschaffen van nieuwe apparatuur of bij het doen van investeringen (of juist niet). Daarnaast wordt het vanaf 2023 wettelijk verplicht dat het bedrijfspand minimaal een C-energielabel heeft. Om hier op tijd op in te spelen is het dus verstandig om zo snel mogelijk een index van het energieverbruik van het gebouw in kaart te hebben gebracht.

Uw merk

Naast de financieële voordelen van een MKB energie advies (en de uitvoering daar van) en naast de wettelijke verplichting is het binnen de hededaagse markt ook goed voor uw merk. Het verantwoord omgaan met het milieu is voor veel bedrijven één van de kernwaarden achter het merk. Verschillende vooraanstaande trendwatchers en marketingbureaus wijzen er op dat maatschappelijk verantwoord ondernemen, de CO2 footprint, cradle to cradle en recycling punten zijn waar de hedendaagse maatschappij naar opzoek is. De klant is zich meer bewust van het behoud van de aarde en past dit toe op zijn eigen consumeren. Een bedrijfspand met een optimaal energie label is een uitstekende manier om hier op in te spelen.

Contact over een MKB energieadvies?

Geïnteresseerd in een MKB energieadvies voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een energie advies voor uw bedrijf

 

Na de check Wet milieubeheer volgt er een besparingsonderzoek. Met dit onderzoek helpen wij u vanaf het in beeld brengen van de huidige situatie tot monitoring na oplevering. Wij kunnen u met onze technische kennis en praktijkcontroles bij staan.

Klik op een maatregel voor meer informatie:

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

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon: 0593541045 
WhatsApp: 0683808465
of e-mail: info@invent.nl