Wat betekend energieneutraal?

Energieneutraal wil zeggen dat het desbetreffende gebouw evenveel (groene) energie opwekt als dat het verbruikt. Op deze manier komt er 0 op de meter te staan en is het gebouw neutraal wat betreft het verbruik van energie.

Energieneutraal voor bedrijven

Voor bedrijven is energieneutraal bouwen de toekomst. Duurzaam ondernemen is in het huidige klimaat bijna een vereiste en dit kan niet zonder een energieneutraal gebouw. De overheid in Nederland stimuleert het bouwen van deze gebouwen door het verstrekken van subsidies. Energieneutraal biedt een nog groter marktvoordeel dan energiezuinig bouwen. Door hierin te investeren dalen de kosten van het wonen of werken in een dergelijk gebouw. Wilt u aan de slag met duurzame of groene energie? Laat u dan goed informeren naar de mogelijkheden. Voor een gedegen advies kunt u contact opnemen met ons via de contactpagina.

Nu nog gestimuleert, straks een verplichting!

Op dit moment stimuleert de overheid deze manier van bouwen met subsidies, maar vanaf 2020 mogen er volgens Europese regelgeving enkel nog energieneutrale gebouwen worden gebouwd. Deze gebouwen moeten dan voldoen aan de BENG eisen. Sinds 2017 zijn utilieteitsgebouwen al de helft zuiniger dan dat zij 10 jaar geleden waren. Bedrijven die nu investeren in energieneutraal bouwen dragen niet alleen hun steentje bij aan het milieu, maar bereiden zich dus vooral voor op de regelgeving die er binnenkort aan zit te komen. Om steeds hoger wordende boetes te voorkomen kunt u door Invent een meting laten doen om te kijken hoe uw bedrijf energieneutraal kan worden.