Bouw Informatie Model (BIM)

BIM is een werkwijze waarbij alle betrokkenen bij een verbouwing informatie kunnen uitwisselen met elkaar op een eenduidige wijze die kostenbesparend werkt en de kwaliteit van implementatie bevorderd.

Werkwijze

Met BIM wordt door een onafhankelijke regisseur/architect de basisinformatie verzameld van gelijksoortige woningen of een complex en deze worden in 3 D gedigitaliseerd. Een bibliotheek van informatie ontstaat en wordt centraal beheerd. Uit het programma rollen detailleringen, tekeningen, bestekken, materiaal- en oppervlakteberekeningen en alles wat iedere betrokkene op zijn of haar beurt nodig heeft. Of het nu gaat om de loodgieter, de kozijnenleverancier, installateur, schildersbedrijf, het onderhoudsbedrijf, bouwkundigen of energieadviseur.

Voordelen BIM

  • Maar 1 opname van een gebouw is meer nodig die de vereiste detailleringen opneemt die nodig zijn om de oorspronkelijke bouwtekeningen te corrigeren;
  • Aangebrachte wijzigingen worden √©√©nmalig doorgevoerd;
  • Iedere gebruiker kan zelf de selectie van informatie vooraf vaststellen;
  • BIM leidt tot procesintegratie en grote kostenvoordelen
  • Met BIM wordt de doorlooptijd van inventarisatie tot implementatie verkort tot een minimum van tijd.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant