Installatietechniek

Installatietechniek bestaat uit de volgende disciplines:

  • Haalbaarheidsstudies / advisering
  • Engineering
  • Tekenwerk (2D / 3D)
  • Directievoering
  • Oplevering
  • Inspecties

 

Haalbaarheidsstudies

Tijdens haalbaarheidsstudies wordt onderzocht welke technieken het beste passen binnen de energetische, comforttechnische en financiële kaders. Hierbij wordt altijd een link met duurzaam en comfortabel bouwen gelegd. Hierbij wordt ook de bouwkundige schil niet vergeten.

Engineering

Tijdens het ontwerpen van gebouwen en de installaties denken wij graag vanaf het schets ontwerp mee. Hierdoor kan het bouwkundige- en installatie technische deel goed op elkaar afgestemd worden.

Tekenwerk (2D / 3D)

Ons 2D tekenwerk wordt uitgewerkt in StabiCAD. Daarnaast hebben wij ons toegespitst op het 3D tekenen met Revit om een volwaardig partner te zijn in het zogenoemde BIM'en (Building Information Model).

Directievoering

Invent kan de directievoering over het installatietechnische deel volledig op zich nemen. Daarnaast kunnen wij van toegevoegde waarde zijn voor het dagelijks toezicht op een bouwlocatie. Doorgaans wordt het dagelijks toezicht uitgevoerd door bouwkundige onderlegde opzichters. Invent kan haar installatie technische kennis toevoegen om tijdens de uitvoering van het bouwwerk de werkzaamheden volgens bestek, tekeningen en regelgeving te laten verlopen.

Oplevering

Invent kan de opdrachtgever bijstaan bij opleveringen van installaties. Dit kan een eenvoudige visuele oplevering zijn, maar ook een uitgebreide oplevering. Hierbij worden alle installatie technische onderdelen getoetst aan de uitgangspunten. Bij de oplevering behoort ook het verzamelen van revisiegegevens en het op locatie controleren van deze gegevens op waarheid.

Inspecties

Onder inspecties verstaan wij het toetsen van plannen van derden, voordat deze worden uitgevoerd. Ook voeren wij controles uit bij installaties en gebouwen. Tevens voeren wij inspecties uit om klachten inzichtelijk te maken. Wanneer wij deze klachten helder in beeld hebben kunnen wij constructief mee werken naar mogelijke oplossingen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant