De BlowerDoor meting is een meting waarbij de luchtdichtheid van een woning wordt gemeten. De woning wordt met deze meting op zowel overdruk als onderdruk gezet. Wanneer de luchtdoorlatendheid van de woning te hoog is heeft dit negatieve gevolgen voor het energieverbruik. 

   

Door een luchtdichtheidtest uit te voeren in uw bestaande woning zijn luchtlekkages (energieverliezen) door kieren en naden in de buitenschil eenvoudig op te sporen. Met behulp van een zogenaamde BlowerDoor kunnen wij deze luchtlekkages zichtbaar maken door artificiële rook of thermografie toe te passen en dit op foto vast te leggen. Hierdoor kunnen er doelgericht oplossingen worden toegepast. Een betere luchtdichtheid van uw woning zal niet alleen energiebesparing opleveren maar ook een hoger wooncomfort. Daarnaast zijn wij hiermee in staat de infiltratiewaarde van de woning te meten, deze kan worden getoetst aan het bouwbesluit of bij nieuwbouw aan de ontwerpberekening.

Invent Advies is lid van de branchevereniging NBvL (Nederlandse Branche voor Luchtdichtheidsmetingen)

NBvL Invent

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn verplicht om bij verhuur of verkoop van een woning een energielabel te kunnen overleggen. Daarnaast kan er door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreden in het energielabel en de energie-index. 

Lees meer

Woning met label transparant