Veel ventilatiesystemen werken niet optimaal

In te veel woningen, scholen en kinderdagverblijven doet het ventilatiesysteem niet wat het moet doen. Dat komt doordat installateurs, aannemers en bewoners/gebruikers een andere taal spreken. Op de lange weg tussen ontwerp en gebruik doen zich veel miscommunicatie, onwetendheid en onvolkomenheden voor. Het resultaat is comfortverlies en een slechte luchtkwaliteit.

Ventilatiedebiet VPK Ventilatiemeting

Ventilatiemeting Ventilatie prestatie keuring

Wat is een Ventilatie Prestatie Keuring

Een Ventilatie Prestatie Keuring (VPK) is een gecertificeerde methode om zekerheid te krijgen of uw ventilatiesysteem op een goede manier ontworpen, geïnstalleerd en ingeregeld is. Invent is gecertificeerd conform BRL 8010 om de VPK te mogen uitvoeren.

Bij een VPK toetsen wij uw ventilatiesysteem op:

  • Juiste toepassing en uitvoering ventilatiesysteem
  • Ventilatiecapaciteit met gekalibreerde drukcompenserende debietmeter
  • Energieverbruik
  • Regeling
  • Geluid
  • Onderhoudsmogelijkheden
  • Gebruikersinformatie

Voor wie is de VPK?

De VPK is speciaal voor woningen, scholen en kinderdagverblijven. Dit kan voor zowel bestaande als nieuwbouw worden uitgevoerd.

De voordelen van een Ventilatie Prestatie Keuring

  • Door uw ventilatiesysteem te controleren op een juiste werking kan een gezonde en comfortabele leefomgeving worden gewaarborgd.
  • U krijgt waarvoor u betaald heeft. Controle op uitvoering ventilatiesysteem volgens ontwerp en afspraken.
  • Met een Ventilatie Prestatie Keuring heeft u de zekerheid dat uw ventilatievoorziening goed werkt en er aan de eisen van het bouwbesluit wordt voldaan.

Ventilatiemeting Ventilatie prestatie keuring

Uitkomsten keuring

De uitkomsten vatten wij samen in een rapportage en indien de installatie voldoet aan het Ventilatie Prestatie Keur, wordt deze voorzien van de goedkeuringssticker. Hiermee heeft u het bewijs dat alle randvoorwaarden voor de gebruiker getoetst zijn op juistheid én of de gebruiker voldoende is geïnformeerd over het gebruik van de installatie.

Indien een VPK te uitgebreid is kunnen wij ook alleen controle uitvoeren op de ventilatiedebieten middels een luchtdebietmeting.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant