Afdrukken
Categorie: Woning & gebouw optimalisatie
Hits: 11611

Functioneert uw ventilatiesysteem naar behoren en/of voldoet het aan de eisen? Het is een actueel onderwerp, omdat een goed werkend ventilatiesysteem essentieel is om een gezond binnenklimaat te kunnen waarborgen in uw gebouw. Om de prestaties van een ventilatiesysteem te beoordelen kan een Ventilatie Prestatie Keuring (VPK) worden uitgevoerd. Invent is gecertificeerd conform de BRL 8010 om een Ventilatie Prestatie Keuring (VPK) te mogen uitvoeren.

Hoe werkt een Ventialtie Prestatie Keuring?

Bij een VPK beoordelen we de prestaties van een ventilatiesysteem. Hierbij is er een verschil in werkwijze bij bestaande bouw en nieuwbouw:

Bij een VPK toetsen wij het ventilatiesysteem op:

Wanneer blijkt dat het ventilatiesysteem voldoet aan alle gestelde eisen, dan wordt een VPK certificaat verstrekt.

 Ventilatiedebiet VPK Ventilatiemeting


Voor wie is de VPK?

De VPK is speciaal voor woningen, scholen en kinderdagverblijven. Dit kan voor zowel bestaande als nieuwbouw worden uitgevoerd.

De voordelen van een VPK

Ventilatiemeting Ventilatie prestatie keuring

Uitkomsten keuring

De uitkomsten vatten wij samen in een rapportage en indien de installatie voldoet aan het Ventilatie Prestatie Keur, wordt deze voorzien van de goedkeuringssticker. Hiermee heeft u het bewijs dat alle randvoorwaarden voor de gebruiker getoetst zijn op juistheid én of de gebruiker voldoende is geïnformeerd over het gebruik van de installatie. 

Wilt u geen VPK maar wel weten wat de status is van uw ventilatiesysteem?

Wij kunnen ook voor u een inventarisatie en luchtdebietmetingen uitvoeren om een goed beeld te krijgen van de huidige status van uw ventilatiesysteem. Aan de hand van deze eerste indruk en beoordeling kan worden gekeken of er sprake is van afwijkingen. Indien gewenst kunnen wij u van advies voorzien voor verbetering. Om daarna weer een gezond binnenklimaat te kunnen waarborgen.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over dit onderwerp neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw vraagstuk.

Contact