Vacature jong talent

Wij zoeken jong talent!

Wil jij je ontwikkelen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving?

energie neutraal / EPA advies / database analyse / NEN 2580 / bouwkunde / installatietechniek

  • Is jouw favoriete werkgebied Noord Nederland?
  • Denk jij dat je ons iets te bieden hebt?
  • Vindt je het leuk om met mensen om te gaan?

Dan ben je bij ons op het juiste adres.
Wij zoeken jonge mensen met affiniteit tot data-analyse en bouwfysica.
Wij helpen je op weg naar een carrière in energieneutraal wonen en bouwen.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de heer J.H. Eising, onder telefoonnummer 0593 541 045 .

Sollicitaties (brief met CV) kunnen per e-mail worden verzonden aan:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp: vacature


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Epa -W Adviseur

Wij zoeken een EPA-w adviseur voor het werkgebied: Noord Nederland!

In 2018: Levensloopbestendige nul-op-de-meter woningen in Harlingen!

In Hoogezand zijn donderdag 16 november op feestelijke wijze de eerste aardbevingsbestendige “nul-op-de-meter” (NOM) woningen van Lefier in gebruik genomen.

Van EPC en Ei naar kWh/m2

Als het aan Wikihouse ligt, bouw je je huis straks met een download-knop. Je kiest een ontwerp uit de database, laat de onderdelen met behulp van een computer uitzagen en zet het bouwpakket vervolgens met een paar vrienden elkaar. In Almere wordt zo'n huis voor het eerst echt gebouwd.

De Rabobank gaat verplichte energielabels introduceren bij nieuwe financieringen voor commercieel vastgoed. De bank heeft de ambitie om binnen 10 jaar de hele portefeuille te vergroenen. Eerder kwamen ING en ABN AMRO met vergelijkbare, duurzame maatregelen. De Rabobank gaat verplichte energielabels introduceren bij nieuwe financieringen voor commercieel vastgoed. De bank heeft de ambitie om binnen 10 jaar de hele portefeuille te vergroenen. Eerder kwamen ING en ABN AMRO met vergelijkbare, duurzame maatregelen.

De officiële certificering voor Rapportage Netto Warmtevraag is deze week door Invent ontvangen.

Vanaf 1 januari 2019 dienen alle woningcorporaties te beschikken over NEN-rapportages waarin de gebruiksoppervlaktes opgenomen zijn volgens de NEN2580 meetinstructies. Het handboek marktwaardering heeft dit vastgesteld.

Meer geld besparenDe erkende maatregelen energiebesparing zijn sinds 1 juli 2017 uitgebreid met beheer- en onderhoudsmaatregelen. Daarnaast gelden de maatregelen voor meer sectoren. Ook zij kunnen nu meer geld besparen met energiebesparing. 

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken blijft in overleg met Aedes om te komen tot sectorafspraken over verduurzaming, als alternatief voor mogelijke verplichtingen.

Particulieren met zonnepanelen op hun dak krijgen voor stroom die ze aan het energienet leveren nu precies evenveel als ze betalen voor de stroom die ze afnemen. 

DEN HAAG - De wettelijke verplichting om nieuwbouwwoningen aan te laten sluiten op het gasnet komt te vervallen. Hiermee neemt het kabinet een belangrijk stap in het terugdringen van de CO2-uitstoot. Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, heeft hiervoor vandaag een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd.

Delft, 29 juni 2017 – Het Ministerie van BzK heeft aan NEN de opdracht gegeven om invulling te geven aan een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie. Deze nieuwe methodiek zal naar verwachting vanaf 2021 worden ingevoerd.

De gemeente Midden-Drenthe vindt het belangrijk dat bedrijven bewust omgaan met hun energiehuishouding. Daarom stimuleren ze energiebesparing in het Drentse MKB.

Tijdens de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in de TT-hal kon men door het inleveren van een visitekaartje kans maken op een MKB adviestraject uitgevoerd door Invent Advies BV.

Dit blijkt uit een uniek, diepgaand onderzoek van de Universiteit Twente en internationaal huisvestings- en vastgoedadviseur CBRE.

De resultaten van het onderzoek naar de relatie tussen aandacht voor gezondheid & welzijn op de werkvloer en de effectiviteit van de medewerker zijn opzienbarend. Uit de experimenten blijkt dat mensen significant beter functioneren en presteren in een inspirerende, gezonde werkomgeving. Daarnaast gaven zij aan zich gelukkiger, energieker en gezonder te voelen.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is het Wikibouwteam gelukt om voor de Wikihouse Pionierswoning in Almere de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen! De aanvraag is gecertificeerd, dat wil zeggen voorzien van een externe pre-toets op alle onderdelen, waarmee de behandeling van de aanvraag veel sneller verloopt met daarnaast korting op de leges.

 

Uw adviseur Marco Nekeman

Wanneer je een huis gaat bouwen komt er veel op je af. Zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden. Waar je dan vooral behoefte aan hebt, zijn praktische adviezen. Zodat je niet achteraf denkt: had ik maar geweten dat… Ook dat is duurzaam of bewust bouwen, vindt Marco. ‘Met de juiste, volledige informatie maak je beslissingen die het wooncomfort en daardoor de levensduur van een woning vergroten.’

Het project Aardehuis in Overijssel telt 23 huizen, die eigenhandig door de bewoners gebouwd zijn. Om te onderzoeken of de theorie aansluit bij de praktijk hebben ze Erik Giesen van Invent gevraagd metingen te verrichten in deze woningen. Gewapend met een warmtecamera en apparatuur voor luchtdichtheidsmetingen ging Erik aan de slag.

De uitkomsten waren verrassend. Benieuwd naar de uitkomsten? Lees het artikel van buurkracht hier of klik op de onderstaande afbeelding.

Op 4 en 5 april wordt in de TT Hall in Assen de 28e Bedrijven Contact Dagen Drenthe gehouden.
Hét evenement om nieuwe mensen en bedrijven te ontmoeten en ideeën op te doen met een inspirerend beursprogramma.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze stand (030) om eens met elkaar van gedachten te wisselen.

Invent stelt zich ten doel om bij te dragen aan een energie efficiënt, comfortabel en gezond binnenklimaat in de gebouwde omgeving.

Invent logo transparantEpa -W Adviseur


De organisatie

Invent Advies B.V. is sinds 1999 hét adviesbureau voor energiezuinig bouwen en verbouwen. Zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw, bestaand en nieuwbouw. Wij werken vanuit ons bedrijfspand, Ossebroeken 26 in Beilen, voor woningbouwcorporaties, architecten, projectontwikkelaars, ondernemers en particuliere opdrachtgevers.

Wij stellen onszelf als doel om bij te dragen aan een energie efficiënt, comfortabel en gezond binnenklimaat in de gebouwde omgeving met als doel een energieneutrale leefomgeving.

In de gemeente Ooststellingwerf zijn in december van vorig jaar 15 bedrijven van start gegaan met het pilotproject ‘Energie voor MKB Ooststellingwerf’. Het project is een initiatief van Jan Gropstra, beleidsmedewerker milieu van de gemeente en van Marlies Ballemans van Ballemans Advies. Het project is een vervolg op het Koploperproject duurzaam ondernemen.

De deelnemende bedrijven krijgen maatwerkadvies over energiebesparing en zelfvoorzienend worden in 2030 (voor hun bedrijfspand).  Invent geeft in samenwerking met Tolsum Energie Advies uit Franeker, W2N uit Drachten en Ruitenberg Advies uit Oldeberkoop, inzicht in maatregelen, kosten, opbrengsten (terugverdientijden), subsidies, fiscale mogelijkheden en eventueel groene leningen die voor hen van toepassing zijn.

Nijestee vindt betaalbaar en energiezuinig wonen belangrijk. In 2020 willen ze dat hun woningen gemiddeld energielabel B / Energie-Index (EI) 1,25 hebben. Daarom zijn ze flink aan het investeren in energiebesparende maatregelen.

“Van ‘verliefd op duurzame stoplichtsprinter’ naar Lean & Green: dat kenmerkt Joop Eising, directeur van het Drentse adviesbureau voor energiezuinig bouwen en verbouwen Invent.” Zo luidt de aankondiging van het interview gepubliceerd door Lean & Green.

Vastgoeddata op orde in 3D omgeving.

Op 25 januari is er een bewonersavond georganiseerd door buurkracht over het gebruik van warmtepompen in Meerstad. Bijna alle huizen in deze buurt zijn uitgevoerd met een warmtepomp.

Uit onderzoek van ECN, in opdracht van RVO blijkt dat kantoren met een energielabel A tot 50% minder gas verbruiken dan kantoren met een G-label. Het elektriciteitsgebruik van A-label kantoren blijkt wel hoger te liggen.

Minister Kamp heeft de Tweede Kamer laten weten toch te overwegen om de salderingsregeling aan te passen. Dit wil de minister doen naar aanleiding van het evaluatierapport ‘De historische impact van het salderen’. Het evaluatierapport en de bijbehorende brief kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Voor 2017 is het budget van de Energie-investeringsaftrek (EIA) gestegen van €161 miljoen naar €166 miljoen.

De Rabobank introduceert de Rabo GroenHypotheek.
Kopers van een energiezuinige nieuwbouwwoning met een Groenverklaring profiteren hiermee van een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente van een hypothecaire lening tot maximaal € 150.000.

Vanaf 15 september 2016 is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

Woensdag 7 december zijn Stichting DO (Duurzaam Oostellingwerf), de gemeente Ooststellingwerf en de Provincie Fyslân tijdens een bijeenkomst in Oosterwolde gestart met het project ‘Energie voor MKB bedrijven Ooststellingwerf’.

Op maandag 5 december was Minister Blok op werkbezoek in Almere om een blik te krijgen op de ontwikkelingen. Tijdens het gevarieerde programma was er tijd voor het grote overzicht vanaf de hoogste verdieping van het C-Smart hotel in Duin en de grote verscheidenheid aan initiatiefnemers in Oosterwold.

Recent heeft directeur Joop Eising het A+++ energielabel aan directeur Jan Buining van Food Basics overhandigd, voor het nieuwbouwpand aan de Aelderstraat in Aalden.

Alle kantoren verplicht zuinig met energie
Vanaf 2023 is er in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C. Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten hun panden zuiniger maken. Dat is geen probleem, want de investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten. Lees het volledige nieuwsbericht op de site van RVO

Lean & Green is een stimuleringsprogramma voor organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau op het gebied van mobiliteit, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

Gastblog voor Drenthe in Transitie van Joop Eising directeur Invent

Ontwikkeling op het gebied van energiebesparende middelen staat niet stil. Naast de toenemende variatie aan energiebesparende producten, worden bestaande producten zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen steeds efficiënter. Is het nog wel overzichtelijk waar we in moeten investeren? Een advies op het gebied van energiezuinig bouwen is welkom!

Parkhoven, een woon- en behandelcentrum van Zorgorganisatie Palet, waar men terecht kan voor zeer specialistische verpleeghuiszorg aan ouderen en chronisch zieken wordt vervangen door nieuwbouw.

 In de Multifunctionele Accomodatie (MFA) van Assen-Oost komen Christelijke Jenaplan Basisschool De Regenboog, Katholieke basisschool de Vredeveldschool, een gymzaal, het centrum voor Jeugd en Gezin, kinderopvang ASKA en peuterspeelzaal Peuterica.

Besparen in het MKB

In het Martiniplaza in Groningen worden op 8 en 9 november de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland gehouden. Hét evenement om nieuwe mensen en bedrijven te ontmoeten en ideeën op te doen met een inspirerend beurs-programma

Na jaren gebruik gemaakt te hebben van de EPC als indicator voor energiezuinig (ver)bouwen is het tijd voor een nieuwe methode. Deze nieuwe methode BENG ( Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) maakt gebruik van drie herkenbare indicatoren. Deze indicatoren zijn BENG 1, de energiebehoefte, BENG 2, het primair fossiel energiegebruik en BENG 3, het aandeel hernieuwbare energie en deze worden uitgedrukt in kWh/m2 en %.

Ruim 70 organisaties ondertekenen Drentse Energiedeal
SAMEN OP EXPEDITIE NAAR ENERGIENEUTRAAL WONEN

Wilt u als schoolbestuur van primair of voortgezet onderwijs uw school verduurzamen of verfrissen? Sinds 3 oktober kunt u via RVO.nl subsidie aanvragen voor de inhuur van extern advies over verduurzaming en verfrissing van scholen. De subsidie bedraagt 50% van de advieskosten tot een maximum van €3.500.

Vanaf 15 september is er 60 miljoen subsidie beschikbaar voor huiseigenaren en vereniging van eigenaren (VvE) voor energiebesparende maatregelen. De subsidie geldt wanneer de huiseigenaar of VvE minstens 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepast. Hierbij moet u denken aan:

Brede school de TwingelHet gebouw waar o.a. twee basisscholen, een kinderdagverblijf, fysiotherapeut en een bibliotheek in gehuisvest zijn, is vandaag officieel door met name de leerlingen geopend!

Heeft u binnen uw onderneming al een flinke slag gemaakt met energiebesparing? Heeft u 3% of meer bespaard in 2015/2016 en zijn daarin innovatieve stappen gezet? Dan maakt u nu kans op €25.000,-.

Op zaterdag 24 september organiseren ‘SLIM Wonen met Energie’, ‘Duurzaam Bouwloket’ en gemeente Leeuwarden een grote energiemarkt in het Fries Museum.

Het startsein voor de bouw werd in juni 2015 gegeven door wethouder Homme Geertsma waarna de kinderen begonnen met graven.

Youtube Video

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon: 0593 - 541045 
WhatsApp: 06-83808465
of e-mail: info@invent.nl