Invent en het werkelijke energiegebruik

Invent is onder andere gespecialiseerd in het geven van advies en heeft als onderdeel van zijn doelstelling om een bijdrage te leveren aan het maken van energie efficiënte gebouwen. Onderdeel van energie efficiënte gebouwen is het bekijken van verschillende maatregelingen die genomen kunnen worden om het werkelijke energiegebruik te beïnvloeden. Onderdeel van de visie van Invent is ook om verspilling te voorkomen. Dit maakt Invent zeer geschikt als u een berekening wil over uw werkelijke energiegebruik en vervolgens advies hierover nodig heeft. Invent maakt gebruik van verschillende methoden waardoor u uiteindelijk een duidelijke berekening krijgt van uw werkelijke energiegebruik en hoe u deze eventueel zou kunnen beïnvloeden. Op deze pagina komt u een aantal manieren tegen die Invent gebruikt om uw werkelijke energiegebruik in kaart te kunnen brengen en vervolgens te beïnvloeden.

Werkelijke energiegebruik

Woning en gebouw optimalisatie en de gevolgen voor de werkelijke energiegebruik

Invent voert hele woning en gebouw optimalisatie. Dit houdt in dat ze aan de hand van een energie-inspectie een energieadvies over uw werkelijke energiegebruik kunnen geven. Hierbij komen de besparingsmogelijkheden ter sprake, oftewel het werkelijke energiegebruik en waar er mogelijkheden schuilen voor besparing. Een andere stap die toegepast kan worden direct na de energie-inspectie is het monitoring en analyse, bij deze stap wordt er naar het werkelijke energiegebruik van elektra en gas gekeken op hoofdmeter niveau. Vervolgens kan door middel van een gebouwsimulatie het werkelijke energiegebruik gefit worden met het theoretisch berekende verbruik. Tot slot kan na het doorvoeren van maatregelen gezien worden of er inderdaad verandering is in het werkelijke energiegebruik.

Energielabeling en de gevolgen voor de werkelijke energiegebruik

Een energielabel is een indicatie die weergeeft hoe energiezuinig een pand is, met andere woorden het geeft het werkelijke energiegebruik van een pand aan. Invent is gecertificeerd in het afgeven van energielabels voor utiliteit en woningen. Steeds meer mensen willen naar een groen energielabel. Bij Invent kan u terecht voor advies over uw werkelijke energiegebruik.

Zonnepanelen en de gevolgen voor de werkelijke energiegebruik

Uw energiegebruik kan u ook beïnvloeden middels zonnepanelen. Bekijk 3D simulatie opbrengst zonnepanelen voor meer informatie over de gevolgen van zonnepanelen voor uw werkelijke energiegebruik.

Neem vrijblijvend contact op

Bij Invent kan u terecht voor alles met betrekking tot uw werkelijke energiegebruik. Wil u meer weten over wat Invent voor u en uw energiegebruik kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.